Castelló adjudica les obres del Vicent Marçà per 5’8 milions d’euros

435

Actualitat Diària

La Junta de Govern Local de Castelló ha donat llum verda a la contractació de les obres per a la reconstrucció del CEIP Vicent Marçà. El pressupost total de les actuacions és de 5.876.602,20 € i es preveu que les obres duren al voltant de 15 mesos.

Per al regidor d’Educació, Francesc Mezquita, l’adjudicació de les obres “suposa l’inici d’un procés que donarà resposta a una reivindicació històrica de la comunitat educativa del Vicent Marçà”. En eixe sentit, Mezquita ha posat de manifest que el Pla Edificant: “després de años de reivindicacions, el Pla Edificant ha fet possible la construcció d’un nou col·legi més inclusiu i sostenible”.

A més l’edil ha assenyalat que “la nova construcció permetrà desenvolupar al 100% el gran projecte educatiu del centre”. Finalment, Francesc Mezquita ha volgut felicitar al personal del CEIP Vicent Marçà, a les famílies i a l’alumnat “ja que aquest projecte suposa un èxit a la seua constància i compromís”.

L’adjudicació de les obres del CEIP Vicent Marçà suposa la finalització d’un procés que va començar el maig i al qual s’han presentat un total de sis candidatures. Durant el període de temps que duren les obres, l’alumnat del Vicent Marçà es traslladarà a la parcel·la ubicada a prop del centre, l’adequació de la qual finalitzarà pròximament l’Ajuntament de Castelló.

.

El projecte seleccionat per la mesa de contractació inclou un estudi de la situació actual amb descripcions detallades de les actuacions a realitzar, així com una programació específica del procés i dels equips de treball. També ha presentat una sèrie de millores com protecció antigrafitis, aïllament amb materials tèxtils o un protocol per a la Covid-19. S’han tingut en compte per a l’adjudicació aspectes vinculats a la sostenibilitat, com la il·luminació natural en les últimes plantes o els sistemes per a la captació solar tèrmica per a instal·lacions individuals.

Les àrees d’Educació i de Contractació del consistori s’han assegurat que les obres comencen a principis de 2021 i s’acaben en 2022. A més, l’1% del pressupost total va destinat a la comunicació social.

Cal recordar que la nova construcció del Vicent Marçà forma part del Pla Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Junt a la rehabilitació de l’Herrero, la Conselleria invertirà un total 9.233.417,2€ en Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací