Carlos Lamela i Kelly Hoppen reben els premis Porcelanosa per la seva trajectòria en el sector del disseny ceràmic

668

Actualitat Diària

La gala, que es va celebrar aquest dijous en les instal·lacions de Zalacaín LaFinca (Pozuelo de Alarcón, Madrid) va comptar amb més de 430 convidats i un jurat format per alguns dels principals representants de l’arquitectura, el disseny i la gestió hotelera i immobiliària de l’àmbit nacional i internacional. És el cas d’Abel Matutes, Beatriz Silveira, Carlos Valverde, Manuel Aires Mateus, Alejandro Zaera-Polo, Andrés Jaque i Kike Karasola.

“Molts pensen que l’única quantificació vàlida és la numèrica, uns altres com PORCELANOSA Grup posen el focus en el valor humà. En els noms i cognoms que donen moviment, color, forma i vida a cada projecte. A cada peça d’aquest puzle ceràmic”, va remarcar en el discurs inicial la periodista Mónica Carrillo, que va exercir com a presentadora de la gala al costat de Michi Cosí de Rivera.

En l’esdeveniment es van arribar a repartir tres premis per al Millor Disseny de Futur en la categoria d’Estudiants, Professionals i Disseny de l’Any, un Premi Especial 2019, set Esments Especials i tres Premis Honorífics.

Els alumnes del Màster BIM en la Gestió i Producció de Projectes de CICE de Madrid, Sofia Pérez de Amezaga i Mikel Goñi dels Arcs, van obtenir el Premi al Disseny de Futur en la secció Estudiants per la seva proposta La Pedrera: Naturalesa Humanitzada. Es tracta d’una reinterpretació dels establiments retail amb les pedreres naturals com a inspiració.

Una reflexió arquitectònica basada en les línies terrenals i espirituals on el “paisatge es converteix en una cosa orgànica i desordenat. Un buidatge racional, lineal i ordenat que posa en contacte directe el cel amb els materials més purs”, van explicar els mateixos artífexs sobre el seu projecte.

El Premi Disseny de Futur en la secció Professionals va recaure en l’Estudi Cimbra Arquitectes pel seu projecte El Niu. Els seus autors, Marar Nogueira, Pablo Rozadas, Mireia García, Raquel Toledoy Efrén Blanco, van plantejar un espai Food Court basat en l’experiència del client i en les formes, colors i textures que troba durant el seu recorregut. “El Niu s’estableix com una peça central icònica de l’espai global que les seves dues plantes concatenen espais d’usos públics i estanciales. A més, la seva façana genera una permanent entrada i sortida de llum tamisada”, van definir tots a l’una veu.

L’innovador habitatge Gom, una venda enfront del mar d’Ángel Fito Estudi es va alçar amb dos premis. El primer d’ells va ser al millor Disseny de l’Any, en el qual es va avaluar la utilització i execució del projecte a través de la cuidada selecció de materials procedents de PORCELANOSA Grup. El segon guardó que va afegir a la seva llista aquest despatx va ser el de Premi Especial 2019, consistent en un viatge a París per a visitar la fira MAISON&OBJET i la botiga/estudio de PORCELANOSA Grup.

Amb el Teide i l’oceà Atlàntic com a marc, aquesta casa de la Gomera (Illes Canàries) “es diposita en la part alta de la parcel·la alliberant així la major superfície possible en el front sud-aquest per a aprofitar les vistes i generar una piscina infinita. L’habitatge busca en tot moment orientar-se al mar i gaudir de les vistes que la naturalesa ofereix”, va destacar el mateix Ángel Fito.

El respecte al medi ambient, els edificis inclusius i els materials ecosostenibles van ser alguns dels criteris que es van premiar en gran part dels set Esments Especials. La promotora Aedas Homes va aconseguir un Esment Especial per la Qualitat Arquitectònica en Promoció Residencial d’Obra Nova.

El despatx Batlle & Roig Arquitectes va guanyar l’Esment Especial a la Sostenibilitat i Ecologia per la utilització de les façanes ventilades de Butech.

El Grup La Finca, amb el seu projecte LAFINCA LGC3, va guanyar l’Esment Especial al Millor Projecte Immobiliari de l’Any Realitzat amb productes PORCELANOSA Grup.

L’Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid (ASPRIMA) i La Universitat Politècnica de Madrid (UPM) es van portar l’Esment Especial al Grau Immobiliari ASPRIMA-UPM per la relació creada entre universitat i empresa i la seva dedicació en els diferents processos formatius.

L’aeroport de Roma-Fiumicino ha utilitzat el compacte mineral Krion® K-Life 1100 en els seus mostradors de facturació i en els arcs de les cintes transportadores i aquest va ser el motiu pel qual l’empresa ADR va guanyar l’Esment Especial per l’ús de materials de PORCELANOSA Grup.

La labor de Javier Higuera dins de HCP Arquitectes li va fer portar-se l’Esment Especial a la Trajectòria Professional pels seus projectes i assoliments obtinguts en 33 anys de carrera i Eddea va aconseguir l’Esment Especial per la seva Iniciativa en Promoció Residencial Internacional.

Referents internacionals de l’arquitectura i l’interiorisme

L’arquitecte Carlos Lamela, la interiorista britànica Kelly Hoppen i el dissenyador William Sofield van guanyar tres premis honorífics per les seves carreres professionals i la influència que la seva obra ha tingut al llarg del segle XXI. “Des de PORCELANOSA Grup hem defensat la qualitat, la innovació i el disseny Premium en totes nostres vuit signatures. El nostre objectiu no només passa per cobrir les necessitats de clients particulars i professionals, també volem ser inspiració, referència i guia de tots aquells agents educatius, econòmics i culturals que conformen la nostra societat”, va concloure Héctor Colonques, president de PORCELANOSA Grup.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací