CaixaBank desplega una nova plataforma tecnològica en els seus caixers

608

Actualitat Diària

CaixaBank inicia el desplegament de la seva nova plataforma tecnològica per a caixers, ATMNow, dissenyada per a transformar per complet l’experiència d’usuari i incorporar nous serveis i funcionalitats.

La nova plataforma s’ha creat amb l’objectiu d’oferir en els caixers la mateixa operativa i imatge que a través de CaixaBankNow, el canal de banca en línia accessible per web i mòbil. Malgrat que les característiques tecnològiques dels dispositius són totalment diferents, ATMNow implica una adaptació completa a l’entorn de caixers de l’experiència d’ús i la qualitat de servei de la banca digital de CaixaBank.

El projecte suposa una fita tecnològica en innovació en serveis digitals, ja que, gràcies a ell, l’entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri i dirigida per Gonzalo Gortázar es converteix en el primer banc del món totalment omnicanal, capaç d’oferir la mateixa experiència de client en tots els seus canals digitals.

El desplegament de ATMNow s’ha iniciat amb la instal·lació de la plataforma en 50 caixers situats en punts clau de Barcelona. Durant els pròxims dies, el procés s’estendrà a la resta d’Espanya, amb l’objectiu de finalitzar el desplegament a la fi de juliol en més de 9.000 caixers adaptats de la xarxa de CaixaBank. Addicionalment al llarg del segon semestre de l’any s’incorporaran a la plataforma tots els caixers provinents de la xarxa de Bankia.

Incorporació de noves funcionalitats

A més de homogenizar estils i fluxos de navegació per a unificar l’experiència d’usuari amb els canals web i mòbil, ATMNow aporta als caixers de CaixaBank nous serveis i funcionalitats que faciliten una interacció més intuïtiva i fluida. Entre altres innovacions, per exemple, millora el procés de reintegrament d’efectiu, que queda reduït a només dos passos.

També destaca la incorporació de tecnologia de personalització del menú d’opcions perquè cada usuari tingui, en la primera pantalla, accés directe a les seves operacions i opcions més habituals. Aquesta adaptació la realitzarà el sistema per defecte, cada vegada que el client comenci a usar el caixer amb la seva targeta i sense necessitat de realitzar configuracions especials. D’altra banda, les pantalles del caixer s’han redissenyat per a poder tenir més espais on oferir informació d’ajuda a l’usuari.

La omnicanalidad completa de CaixaBank amb ATMNow obre la via a la creació de nous serveis. Per exemple, serà possible disposar de la preparació d’operatives a través de l’app o en la web que es vulguin realitzar posteriorment en el caixer de manera automàtica quan l’usuari s’identifiqui. Està previst que aquestes noves funcionalitats s’incorporin progressivament.

ATMNow és un projecte dissenyat amb noves metodologies agile i de design thinking. En el procés s’ha comptat amb l’opinió i participació de clients de diferents edats i perfils, així com grups d’empleats de l’entitat financera.

Nova fase en el desplegament de la tecnologia de reconeixement facial per a caixers

El desplegament de ATMNow anirà acompanyat d’una nova onada d’instal·lacions de la tecnologia de reconeixement facial, que facilita realitzar reintegraments reduint el contacte físic dels clients amb la superfície dels caixers, al mateix temps que reforça la seguretat d’ús dels terminals.

Actualment, són ja més de 700 caixers de tota Espanya els que disposen d’aquest servei, del qual CaixaBank ha estat pioner a nivell mundial. L’entitat preveu aconseguir els 1.250 amb identificació biomètrica a la fi de juliol de 2021, de manera que totes les oficines de nou model de CaixaBank d’Espanya, les oficines Store, comptaran amb almenys un caixer amb aquesta funcionalitat. Per a facilitar el seu ús, els clients podran donar-se d’alta i registrar les seves dades biomètriques des del seu propi mòbil amb CaixaBankNow, sense necessitat de ser assistits per un gestor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací