Les brigades forestals de Betxí inicien accions de prevenció contra els incendis en zones pròximes a urbanitzacions

805

De forma paral·lela, el consistori continua adequant barrancs i Riu de cara a les pròximes pluges torrencials de la tardor

Actualitat Diària

En castellà diuen que “las coses de palacio van despacio”. Així ha sigut, però per fi ha arribat el dia en què les Brigades Forestals gestionades pel consorci provincial de bombers de la Diputació de Castelló han iniciat els treballs de prevenció i execució de tallafocs en zones pròximes a urbanitzacions i cases disseminades del terme municipal.

La sol·licitud, que es va enviar el 4 de juny de 2018 ha obtingut els resultats estos dies en forma d’actuacions directes. “Estem molt contents que els bombers hagen vingut i puguen prosseguir els treballs de manteniment i de prevenció, ja que són zones molt sensibles i amb perill imminent d’incendi”, ha destacat Alfred Remolar, alcalde de Betxí, que ha agraït també “la gestió i servei” de la Conselleria d’Agricultura.

Les accions se centraran durant diverses setmanes en àrees pròximes a Montserrat, a la Penya Negra i al camí de la Ratlla d’Onda i consistiran en reduir la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació, manteniment de faixes perimetrals i creació de zones segures de cara a la prevenció de possibles incendis.

Manteniment de cabals fluvials

De forma paral·lela, el consistori betxinenc continua amb els treballs de manteniment de les zones fluvials del terme municipal de cara a minimitzar els possibles danys que ocasionen les pluges torrencials que es donen tots els anys a la tardor.

D’esta forma, ja s’ha actuat sobre els barrancs de les Vinyes Roges, del Solaig, de Sant Joan i del Termet i en les pròximes jornades es desbrossarà i netejarà el barranc de Sant Antoni.

Així mateix, continua en marxa la campanya de fumigació contra el mosquit tigre que des de fa alguns exercicis s’allarga durant tot l’any i que ja ha donat resultats positius amb una clara minimització de l’impacte d’este insecte en el terme de Betxí.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací