Bravo trasllada al ministre Campo la necessitat de crear 10 nous òrgans judicials en la Comunitat

432

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha traslladat al ministre de Justícia Juan Carlos Campo, la necessitat de crear deu nous òrgans judicials en la Comunitat Valenciana. Tots dos mandataris s’han reunit aquest dimecres en la seu la Conselleria a València per a analitzar la situació de l’Administració de Justícia en les tres províncies.

La consellera ha explicat que “és necessari augmentar el nombre de jutjats” en els partits de València, Llíria Sagunt, Alacant, Benidorm, Elx, Dénia i Castelló. D’aquesta manera, la proposta de la Conselleria passa per la creació de sis nous jutjats de Violència sobre la dona per als partits judicials de Valncia, Sagunt, Alzira, Llíria i dos per a Alacant. A això se li sumaria la creació de la Secció 4a de l’Audiència Provincial de Castelló amb idèntica especialització.

Aquest augment de la planta judicial es completaria amb reforços per a les jurisdiccions socials, el Mercantil i la Primera Instància. En aquest sentit, en la proposta s’especifica un jutjat social per a València i Benidorm i un altre del Mercantil per al partit judicial d’Elx mentre que el de Dénia rebria un de Primera Instància.

Per a la consellera, “és especialment preocupant la situació en la jurisdicció social” pel que ha anunciat la creació de “un pla de reforç conjunt entre el Ministeri i la Conselleria” que permeti reactivar l’agenda judicial perquè “és insostenible que s’estiguin assenyalant judicis per a l’any 2022”. Per això, si el Ministeri de Justícia crea els jutjats, la Generalitat es compromet a dotar-los de mitjans i personal en el menor temps possible.

La consellera ha explicat al ministre que, segons l’últim informe del Consell General del Poder Judicial referent a l’any 2019, la taxa de jutges i magistrats per cada 100.000 habitants és de 11,3 en la Comunitat Valenciana quan la mitjana nacional és de 11,9.

A més, Gabriela Bravo ha indicat que la situació provocada per la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març que ha provocat la suspensió de més de 20.000 judicis “fa necessària l’elaboració d’un pla de reforç conjunt” per a corregir la situació.

Per part seva, el ministre ha assegurat que, davant la proposta de la consellera, el Govern central farà “el major esforç possible” per a augmentar la planta judicial valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací