BP col·laborarà amb Almassora per a oferir formació tècnica als veïns del municipi

L'empresa ha confirmat la seua voluntat de contribuir a aquest objectiu amb programes propis i dels seus proveïdors.

2488

ActualitatDiària

La corporació municipal de l’Ajuntament d’Almassora ha visitat aquest matí les instal·lacions de BP en el polígon del Serrallo. El pas per la planta ha servit per a conèixer més a fons l’activitat que la multinacional desenvolupa a Castelló però també per a reforçar els compromisos  de col·laboració que l’empresa té vigents amb l’administració local.

Entre els assumptes abordats durant la trobada ha destacat la proposta de l’equip de govern per a oferir formació tècnica específica a Almassora a fi que l’alumnat puga nodrir les necessitats de personal de BP. En aquest sentit, l’empresa ha confirmat la seua voluntat de contribuir a aquest objectiu tant amb programes propis com amb aquells que puguen desenvolupar els seus proveïdors. No en va, la planta de Castelló genera 2.000 llocs de treball directes i indirectes i té mig miler de professionals de la pròpia companyia.

En paraules de l’alcaldessa, Merche Galí, “el nostre objectiu és assegurar l’ocupabilitat de l’alumnat i que, una vegada acaben els cursos, vegen eixides professionals viables”. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat l’edil de Joventut, Xavier Trenco, per a qui “les inversions que l’equip de govern ha fet i farà en el Centre de Formació han d’estar lligades als continguts que allí s’impartiran i a la creació de llocs de treball”.

Per la seua banda, el director de la refineria, José Luís García Galera, ha recordat que les polítiques de BP estan encaminades a “generar riquesa perquè es beneficien les comunitats properes” i la forta aposta que la companyia fa en matèria de formació per a “crear ocupació de qualitat i estable”. Galera també ha reafirmat el compromís de la multinacional amb la seguretat i l’excel·lència operativa i ha detallat davant la corporació municipal les inversions de més de 215 milions d’euros que en matèria de qualitat i protecció ambiental ha fet BP des de l’any 2000.

De la mateixa manera, els responsables de BP han confirmat la seua voluntat de col·laborar amb l’Ajuntament d’Almassora en l’elaboració del projecte de la pantalla verda i han posat a la disposició del consistori “tota la nostra experiència en matèria mediambiental”. Com ha incidit Galí, “volem que siga un projecte útil i que els seus resultat els puga gaudir la població d’Almassora”, per la qual cosa “és molt important comptar amb el saber fer de les empreses que porten anys treballant en el Serrallo”.

L’equip de govern també ha agraït la col·laboració de la signatura en les accions informatives prèvies al simulacre d’emergència realitzat el gener passat en el districte marítim i en el qual van participar Guàrdia Civil, Policia Nacional, bombers, Protecció Civil, Policia de la Generalitat Valenciana i empreses del polígon, a més de la pròpia Policia Local. Després de la trobada, el grup ha comprovat de primera mà l’aplicació dels protocols de seguretat en la planta de control de l’única refineria de BP a Espanya.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací