La Diputació de Castelló intensifica l’Estratègia Provincial d’Ocupació que beneficiarà a 450 aturats

L'objectiu és que en les dates prèvies a l'estiu es generen més oportunitats en els 135 municipis de la província

1199

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló intensifica la seua ambiciosa Estratègia per a l’Ocupació (Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Empreneduria i la Promoció Econòmica en la Província de Castelló) fins a aconseguir beneficiar a 450 castellonencs aturats entre els mesos de maig i juny. Així, el Govern Provincial reforça aquesta iniciativa en les dates prèvies a l’estiu amb tal de generar més oportunitats en els 135 municipis de la província.

Cal tenir en compte que aquesta estratègia explica en 2018 amb el respatler i la implicació rècord de 150 entitats de la província i preveu superar els indicadors de 2017 quan ja va beneficiar a 16.000 castellonencs per a generar més i millors i oportunitats laborals i econòmiques en els pobles.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha conegut avui en primera persona el funcionament dels cursos que s’estan impartint en els municipis fent parada a Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert i Vinaròs.

“Som conscients que, a pesar que la situació econòmica ha millorat, no hem de baixar la guàrdia i hem de seguir sent aliats del progrés i de la generació de noves oportunitats econòmiques i laborals en tots els pobles de Castelló”, ha assenyalat el diputat, qui ha posat l’accent que “acostem els recursos formatius als municipis perquè potenciem la igualtat d’oportunitats i de serveis per a tots els castellonencs, independentment de la grandària i la ubicació del poble en el qual residisquen”.

Cal tenir en compte que l’Estratègia Provincial d’Ocupació de 2018 inclou 45 programes diferents i compta amb un pressupost de més de 4 milions d’euros.

De fet, tal com ha recordat Aguilella, “l’Estratègia d’Ocupació de la Diputació ha aconseguit consolidar-se com una potent activadora d’oportunitats laborals en tot el territori provincial, arribant a tots els racons de la província”.

Vertebradora de les oportunitats d’ocupació en la província

Tal és l’envergadura d’aquesta actuació provincial que col·laboren la UJI, la Cambra de comerç, el CEEI, la Cambra de comerç i el Secoten la implementació de programes innovadors. Es coordinen accions de la Comissió Europea (que ha atorgat a la Diputació reconeixements per ser l’administració espanyola que impulsem millors programes per als emprenedors), del Govern d’Espanya i de la Generalitat.

A més, un total de 26 entitats sense ànim de lucre (entre elles la Federació Empresarial de l’Alt Palancia, Fundació Globalis, Associació de Dones Emprenedores, Fundació Noves Sendes, Associació de Tècnics Ceràmics o la Fundació Síndrome de Down) han sol·licitat participar en programes per a fomentar l’ocupació i el emprendedurismo.

Especialment positiu és el respatler per part dels municipis, ja que un total de 126 entitats locals (120 ajuntaments, 5 mancomunitats i el Consorci Pobles Menuts dels Ports) de la província s’han adherit per a poder realitzar activitats de les programades i finançades per la Diputació dins dels programes de l’Estratègia. A més, estan col·laborant més de 2.000 empreses de la província, la qual cosa confirma a la Diputació com a gran vertebradora de les oportunitats laborals.

Els cursos més demandats

Entrelas edicions millor acolliments, es troba el taller ‘Carnet de carretons elevadors’ previst en més d’11 municipis durant els mesos de maig i juny. També el de ‘monitor/a de menjador escolar’, que es durà a terme en 5 municipis, entre ells Nules, Artana i Onda en els quals la llista d’espera per a iniciar el taller ja supera les 10 persones.

Cal assenyalar que durant aquests últims dies de maig la Diputació manté actius cursos en un total de 14 municipis i mancomunitats: Nules, Soneja, Vila-real, Vinaròs, Cabanes, Torre d´en Doménech, Borriana, Orpesa, Torreblanca, Montanejos, L´l’Alcora, Mancomunitat de l’Alt Palancia, Vall d´Uixó i Alcalà de Xivert.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací