Borriana aposta per la eficiència i  instal·la el primer punt de recàrrega  de vehicles elèctrics

1049

Serà possible la seua utilització per part de qualsevol ciutadà o ciutadana lliurement i es podran carregar dos vehicles alhora

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Borriana està instal·lant el primer punt de recàrrega semiràpida de titularitat municipal per a vehicles elèctrics, que inicialment serà gratuït per a la ciutadania i estarà situat en la plaça de la Fira, segons ha avançat el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Aquesta iniciativa municipal, ha explicat, tindrà un cost de 14.525 euros i està subvencionat al 80 per cent, és a dir amb 11.620 euros, per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Arnandis ha indicat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible és un dels eixos prioritaris de l’equip de govern i això inclou el foment de la mobilitat elèctrica, per la qual cosa l’Ajuntament es prepara per a oferir i facilitar a les persones la recàrrega de vehicles elèctrics en via pública amb l’objectiu de donar suport a un transport “més net i eficient”.

A més, considera que aquesta infraestructura de recàrrega intel·ligent i interoperable, ajudarà a “millorar l’economia local i fomentar el turisme, posant Borriana en el mapa dels conductors de vehicles elèctrics”.

En aqueix sentit, ha assenyalat Arnandis, com és un punt de recàrrega instal·lat en la via pública, serà possible la utilització per part de qualsevol ciutadà o ciutadana lliurement. A més, aquest primer punt de recàrrega municipal semiràpida de fins a 22 quilowatts, permetrà recarregar un cotxe en dues hores (amb una hora es poden recórrer 50 km), i es podran carregar dos vehicles alhora.

Pel que fa a la infraestructura de recàrrega, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha concretat que disposarà d’un sistema de pagament integrat físic (TPV) o telemàtic incorporat en la gestió d’usuaris, que es podrà desbloquejar per qualsevol persona usuària de vehicle elèctric, sense intervenció de terceres persones i sense necessitat d’estar donat d’alta prèviament en cap servei, “tot i que inicialment estarà desactivat”.

Per a Bruno Arnandis, l’aposta pel cotxe elèctric significa “apostar pel present, per la responsabilitat, per la mobilitat sostenible i pel compromís amb el medi ambient”, així mateix, ha assegurat que l’aposta pel vehicle elèctric i la mobilitat sostenible representa “un desafiament extraordinari a tots els nivells, que no podem ni volem eludir.”

En el repte cap a la mobilitat sostenible, ha matisat, el govern local ha d’establir les bases perquè el territori “done suport i cobertura a les necessitats que puga plantejar la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat” i, al mateix temps, ha argumentat, la ciutadania “ha de comprometre’s amb les noves alternatives que la tecnologia ofereix al transport urbà i a l’impacte en la salut de les persones i en el canvi climàtic.

Cal recordar que el vehicle elèctric suposa una reducció de més del 65% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte als vehicles convencionals, passant dels 114,4gCO2/km d’un vehicle convencional matriculat en 2016 als 36,1gCO2/km per a un vehicle elèctric.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací