Borriana es prepara per a prohibir l’accés en la nit de Sant Joan

527

Actualitat Diària

La nit de Sant Joan d’enguany a Borriana serà diferent a les viscudes fins avui a conseqüència de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19, que ha obligat l’Ajuntament a suspendre l’encesa massiva de fogueres i a prohibir l’accés a les platges en la nit del 23 al 24 de juny.

En San joan(1)

Sobre aquest tema, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha indicat que el consistori no autoritzarà l’entrada a la platja i ha preparat un dispositiu policial i mesures de seguretat per a “evitar conflictes i possibles aglomeracions, perquè no es poden garantir les mesures de seguretat i, per tant, no es podran fer focs ni banyar-se els peus”.

En aquesta línia, Maria Josep Safont ha incidit en la responsabilitat municipal d’evitar que es produeixin “situacions no desitjades” ja que podrien portar a una “reculada” en el control del virus i ha fet una crida a la “prudència” i al “respecte” de les normes.

Per això, mitjançant un decret d’alcaldia, es prohibeix l’accés a les platges o la permanència en elles, a partir de les 20h del 23 de juny fins a les 9h del dia 24 de juny d’enguany. Així mateix, es prohibeix l’ocupació del Passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus d’estris en aquest mateix horari.

A més, amb la finalitat de donar compliment al que s’estableix en el decret, la Policia Local de Borriana ha establert un operatiu que començarà a les 19h de demà dimarts 23 de juny i s’estendrà fins a les 9h del dia 24.

Entre les actuacions previstes per la Policia Local, cal destacar el tancament dels accessos de vehicles a la zona de platges en el passeig Marítim, a través del primer i segon entrador (la Roca i Aloha), des de les 20h i també del recinte del Mercat de la Mar i del seu pàrquing contigu.

Igualment, es tancaran els accessos a les platges a través de les passarel·les i les zones de bany situades a la Serratella i Santa Bàrbara. A més s’instal·larà cartelleria en Passeig Marítim recordant aquestes mesures, i la zona de platja serà constantment vigilada mitjançant el quad de la policia de platja.

Per al compliment d’aquestes mesures es desplegaran els serveis operatius d’agents motoristes de la Unitat de Prevenció (Prevenpol), del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Unitat de Policia de Platges, i de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA), que donarà suport amb drons policials.

El servei ordinari de la policia local es reforçarà amb personal operatiu , sent un total de 21 efectius els que vetllaran pel compliment del que s’estableix en el decret d’alcaldia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací