Borriana demana l’autoconfinament voluntari per evitar “situacions de risc”

425

Actualitat Diària

 Davant el preocupant empitjorament de la situació epidemiològica ocasionada per la 3a onada Covid-19, i d’acord amb l’última Resolució de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, publicada avui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana; l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet públic un nou Ban amb les mesures municipals adoptades i en què també es recorda i s’exigeix el compliment estricte de les mesures higienicosanitàries establertes.

“Des de l’equip de govern –ha assegurat– entenem que algunes mesures puguen resultar impopulars, però la nostra intenció és tornar a anticipar-nos novament als esdeveniments amb l’únic objectiu de continuar preservant la salut dels ciutadans i els ciutadanes i intentar doblegar la nostra particular taxa de contagis”, ha subratllat Maria Josep Safont.

L’alcaldessa insta a la ciutadania que “s’extremen les precaucions i s’atinguen les recomanacions de les institucions competents”, i posa l’accent “en la necessitat d’entendre que aquesta lluita necessita la implicació de tots i de totes, fent un esforç de responsabilitat des de la unitat”, al mateix temps que desitja “una ràpida recuperació a totes els persones afectades per la pandèmia”

“És una labor i una responsabilitat de tots i de cadascun de nosaltres reduir durant els pròxims dies els casos actius. NO hem d’abaixar la guàrdia i NO podem permetre’ns que el virus s’estenga descontrolat a Borriana”, ha manifestat Maria Josep Safont.

Per això, sol·licita a la ciutadana que atenga “seriosament” les recomanacions d’autoconfinament voluntari i el decàleg d’autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, per a “evitar situacions de risc, minimitzar l’exposició al virus i disminuir el ritme de contagis”.

En el ban, la responsable municipal recorda a la població de Borriana les mesures obligatòries que fan referència a la prohibició de les reunions de més de 6 persones, de l’ús obligatori de la mascareta i guardar la distància social amb altres persones en llocs públics, la importància de seguir estrictament les instruccions sanitàries en cas de contagi i la limitació de la llibertat de circulació de les persones entre els 22h i els 6h.

Mesures locals

Mitjançant el Ban, l’alcaldessa comunica a la població de Borriana que des del dia 21 de gener al 4 de febrer, inclusivament, s’han adoptat algunes mesures com ara la suspensió de les activitats culturals programades per l’Ajuntament, excepte les exposicions, que es mantindran amb l’aforament i les mesures antiCovid establertes.

També informa que es procedeix al tancament al públic de les instal·lacions i centres esportius municipals, a l’aire lliure o en recintes tancats, amb excepció dels llocs habilitats per a l’atenció administrativa a persones usuàries, i que la Biblioteca Municipal estarà oberta únicament per a les activitats de préstecs i devolucions.

De la mateixa manera, s’avisa que el Casal Jove estarà obert únicament per a l’atenció administrativa i se suspenen específicament les activitats de l’hotel d’associacions i locals d’assaig.

A més, a través del Ban és comunica que l’Ajuntament continuarà amb el reforç de la neteja i desinfecció en els parcs i jardins, edificis municipals, centres educatius i altres zones d’afluència de públic, i amb la vigilància i el control policial del compliment de la normativa anti-Covid.

Així mateix, des del consistori es continuarà amb l’ampliació de l’espai i el control d’aforament dels mercats municipals de venda ambulant i amb el reforç de vigilància i control policial i del personal C-Covid, de conformitat amb la Circular de la Directora General de Comerç, Artesania i Consum de 14 de gener de 2021.

També prosseguirà el sistema d’atenció al públic a l’Ajuntament pel procediment de cita prèvia, cita que es podrà sol·licitar a través del telèfon 964-510062 o a través de la pàgina web www.burriana.es

Totes aquestes mesures estaran en vigor des del 21 de gener i fins al 4 de febrer, 14 dies, sense perjudici que siguen objecte de revisió, avaluació i actualització permanent en funció de l’evolució sanitària.

Decàleg d’autoprotecció

El Ban municipal de Borriana recomana seguir el decàleg d’autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, amb els punts següents:

UN.- Cal aïllar-se en notar qualsevol símptoma de Covid sense esperar a un test de confirmació. Aïllar-se, també de les persones convivents, i contactar immediatament amb els serveis sanitaris.

DOS.- Si es tenen símptomes, o s’ha tingut contacte estret amb un cas positiu, ha de mantindre’s l’aïllament fins que els sanitaris ens donen l’alta.

TRES.- Ha de reduir-se –tot el possible– la relació directa amb persones alienes al nucli habitual: “Un dia NO és un dia”.

QUATRE.- Si els contactes no es poden evitar, que siguen en espais oberts. No és el moment d’anar a casa d’altres persones.

CINC.- Si la relació resulta imprescindible, s’ha de fer amb distància, mascareta i ventilació. Sense fer-se trampes al solitari. Perquè llevar-se la mascareta (siga on siga, també a casa d’un familiar) obri la porta al VIRUS

SIS.- Hem de llavar-nos les mans sovint, amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.

SET.- Hem de portar sempre la mascareta, també en l’àmbit laboral, familiar i social. I canviar-nos la mascareta quan supere l’ús previst. En cas contrari, ni et protegeixes tu ni protegeixes els altres.

VUIT.- Mantindre sempre la distància de metre i mig.

NOU.- Evitar els espais concorreguts, especialment els tancats.

DEU.- Una última qüestió, crucial, que recalquen els experts: Que una activitat estiga legalment permesa NO vol dir que no comporte risc. Per això, en aquest moment, amb una incidència tan alta, hem d’extremar el sentit comú i les precaucions, i fer-ho partint d’una idea: “

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací