Borriana celebra dissabte el XIII Aplec de Gegants i Cabuts

957

Actualitat Diària

Dissabte que ve 8 de febrer i dins dels actes previstos en les festes patronals de Sant Blai, l’associació de Gegants i Cabuts de Borriana organitza la tradicional trobada de gegants i cabuts que enguany arriba a la tretzena edició amb dos novetats molt importants com són la creació d’un tiratge de 500 exemplars de llibres per a pintar que es repartiran al llarg de tota la jornada per tal d’apropar als grups més joves a la història i a la tradició dels gegants i cabuts de Borriana i el nomenament del Geganter d’Honor.

Patrocinat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, els actes es desenvoluparan durant tota la jornada de dissabte amb diferents tallers que atrauran fins a la nostra ciutat a més de 250 persones integrants dels grup o associacions de gegants tant de la nostra comarca, com de la província i de la resta de l’Estat.

Fins a onze agrupacions acompanyaran la colla borrianenca durant tot el dia, procedents d’Abarán, Alcalá de Henares, Almassora, Artana, Badalona, Benicàssim, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules i la Vall d’Uixó.

Els actes s’iniciaran a la plaça de la Mercè a les 11h amb el taller de cabuts, seguit de la plantada de gegants a les 12h. A les 12.45h tindrà lloc una cercavila pel carrer la Tanda dels cabuts fets al taller.

Ja a la vesprada, cap a les 17h, des de les portes del Centre Municipal de Cultura la Mercè s’iniciarà la desfilada en què participaran els grups de gegants, les escoles i les associacions locals seguint el recorregut pels carrers de la Tanda, Tarancon, Escorredor, Raval, el Pla i finalitzaran a la plaça Major on, a les 18h, tindrà lloc el nomenament de Juan José Montoliu Aymerich com a Geganter d’Honor 2020 i se celebrarà el ball final de tots els gegants i cabuts dels grups participants.

Alguns representants de la Colla de Gegants i Cabuts han destacat que “És una festa participativa, popular i inclusiva, en la qual tant escoles municipals i infantils com fins i tot l’associació Di-Capacitat han volgut aportar el seu granet d’arena al llarg de tota la jornada amb música, gastronomia i història. Animem a tots a participar tant al matí com a la vesprada”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací