Borriana anima a les empreses de construcció a optar a la licitació de les obres de reforma de l’ambulatori

627

El termini per a la presentació d’ofertes finalitza el 31 d’agost i l’anunci es troba en la Plataforma de Contractació

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha volgut animar les empreses de construcció locals a participar i optar a la licitació de les obres de reforma i condicionament de l’edifici de l’antic ambulatori, per a la relocalització i concentració dels Serveis Socials i del Centre d’Atenció i Informació (CAISS) de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020.

fotos proyecto obras antiguo ambulatorio Borriana

Segons ha explicat Maria Josep Safont, el pressupost base de licitació de les obres ascendeix a 1.378.618,87 euros, i el termini per a la presentació d’ofertes finalitza el 31 d’agost de 2020. Tant l’anunci de la licitació com el plec s’han publicat ja en la Plataforma de Contractació del Sector Públic per procediment obert i tramitació ordinària.

El projecte bàsic i d’execució per a la reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, distingeix dos actuacions clarament diferenciades. Així, ha precisat, la major part de l’edifici es destina a la relocalització dels Serveis Socials i, d’altra banda, part de la superfície de la planta baixa s’habilita com a local independent destinat al trasllat de les oficines del CAISS des de la seua ubicació actual.

El termini total d’execució previst de les obres de les oficines del CAISS és de cinc mesos i el termini total d’execució de l’obra és de nou mesos, més el termini de garantia i posterior liquidació del contracte.

Maria Josep Safont ha valorat que aquest projecte representa la recol·locació i concentració dels Serveis Socials municipals en l’antic ambulatori, un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, “en desús i un estat de preocupant abandonament durant més de 15 anys”, i significa també “poder escometre una important millora i modernització que pose en valor, dinamitze i reavive l’entorn on se situa, en el barri de la Bosca”, i amb la finalitat de “millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.

Igualment, ha afegit, executant aquestes obres “s’acabarà amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en aquest edifici restaurat i modern, que concentrarà altres serveis d’atenció al públic”.

En aquesta línia, ha destacat que la iniciativa es pot realitzar, per fi, després de la signatura a finals de l’any passat de l’acord de cessió d’ús per 30 anys de l’edifici per part del Govern a favor de l’Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici”.

L’alcaldessa ha recordat que l’edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut. Amb l’entrada de la nova Corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicació, i va realitzar contactes efectius i permanents amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l’aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací