Aemet posa data a la segona onada de calor, encara que de moment Castelló no superarà els 33 graus

576

La província registrarà unes temperatures mínimes de 21 graus al llarg de la setmana

Actualitat Diària

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha comunicat aquest matí que en els pròxims dies és possible que arribe a Espanya una segona onada de calor. No obstant això, les dades precisen que la província de Castelló no superarà els 33 graus i s’aconseguiran unes temperatures mínimes de 21 graus.

Aquesta setmana, que ha començat amb unes temperatures més baixes respecte a la setmana anterior, perquè Castelló ha passat d’estar a quasi 40 graus a 31, tornaran a incrementar-se a mesura que passen els dies i s’accentuaran considerablement durant el cap de setmana, encara que aquest canvi no serà tan perceptible a Castelló. “Probablement es mantenen els termòmetres en valors molt alts i no es descarta la possibilitat que se superen els llindars d’intensitat, extensió i duració de les altes temperatures necessàries per a parlar d’onada de calor”, ha explicat el portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo.

 

Aemet segunda ola de calor

 

L’onada de calor d’aquests últims dies ha registrat temperatures, tant màximes com mínimes, molt elevades pel dia i la nit. Per exemple, en alguns punts del país es van aconseguir fins a 45,7 graus. A la província de Castelló, Montanejos (38,4 graus), Altura (37,3 graus) i el Toro (37,3 graus) van ser les localitats que van presentar les temperatures més elevades en aquest començament de mes.

Aquest dimarts 4 d’agost continuarà el dia amb un ambient més fresc, encara que es notarà un lleuger ascens per l’oest i, a partir del dimecres, aquest increment es podrà apreciar per tota la península i Balears, sent el nord la zona on més es notarà la pujada, ja que es registrarà una diferència de 8 graus respecte al dia anterior.

El portaveu de l’Aemet ha assegurat que a partir del dijous “podem parlar d’un nou episodi càlid que deixarà temperatures entre cinc i deu graus per damunt del normal en la major part d’Espanya fins al dissabte”. També ha assenyalat que se superaran els 35 graus en àmplies zones de la península i de l’arxipèlag balear, i els 40 graus a les valls dels principals rius.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací