El consistori de Betxí sol.licita adherir-se al Pla Conviure 

763

Pretén que amb aquesta subvenció autonòmica es puga finalitzar la reforma del Palau

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Betxí ha presentat la sol·licitud d’adhesió al Pla Conviure per a obtenir 650.000 euros de subvenció que permeten finalitzar la reforma del Palau-Castell de Betxí i remodelar l’entrada principal a la localitat. Aquestes ajudes impulsades per la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat tenen com a objectiu la recuperació d’espais públics i edificis del patrimoni municipal de caràcter social, cultural o històric.

D’aquesta manera, el consistori pretén que amb aquesta subvenció autonòmica es puguen finalitzar els treballs de la cinquena fase de la reforma del Palau. Serà l’últim pas que donarà per finalitzada la remodelació que es va iniciar en 2014 d’aquesta joia renaixentista, declarada Bé d’Interès Comú des de 1997.

En aquesta cinquena fase, les tasques continuen amb la recuperació de les dependències de l’habitatge de Pascual Meneu, com l’adequació dels espais de la segona planta i la consolidación de les cobertes. A més, està en marxa la millora de l’estabilitat estructural i l’accessibilitat perquè aquest espai es convertisca en la nova seu de l’Ajuntament de Betxí.

D’altra banda, la subvenció de la Conselleria d’Habitatge també servirà per a la remodelació de l’entrada principal al municipi, el carrer Mossèn Manuel Belaire, que també dóna accés a la Plaça Major de la localitat.

L’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, es va reunir amb Alberto Rubio, Director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, amb l’objectiu de traçar l’estratègia d’aquest projecte. A més, Rubio va poder visitar el Palau-Castell i veure en primera persona els avanços de la cinquena i última fase.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací