Benlloch defèn com a president de la Xarxa Innpulso el paper dels ajuntaments com agents d’innovació

646

L’alcalde de Vila-real traslladarà les polítiques municipals que ha presentat avui al Ministeri al pròxim ple de la ciutat per a la seua aprovació

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha participat en una trobada de la Xarxa Innpulso del Ministeri de Ciència i Innovació, de la qual Vila-real és membre des de 2011. La reunió, en la qual han intervingut, de manera telemàtica, un total de 37 ciutats de tota Espanya que formen part d’aquesta xarxa, tenia com a objectiu compartir la realitat actual dels ajuntaments que aposten per la innovació i les claus per a afrontar els nous reptes derivats de la situació de crisi per la pandèmia de COVID-19.

Els participants han consensuat un manifest per a reivindicar el paper de les administracions locals en l’ecosistema innovador. Benlloch ha assegurat que “els ajuntaments som les urgències de l’hospital, som la institució més pròxima, a la que el ciutadà acudeix de manera immediata quan té un problema”. No obstant això, l’alcalde de Vila-real ha puntualitzat que “aquesta no pot ser la nostra única funció, perquè podem ser agents molt importants d’innovació a les nostres ciutats, i ajudar a respondre a nous reptes que se’ns plantegen, i amb més urgència arran de la crisi que estem vivint”.

En aquest sentit, els representants de la Xarxa Innpulso defensen que les polítiques públiques d’innovació es constitueixen com a motors fonamentals de creixement i productivitat. “Des de la Xarxa Innpulso entenem que ara més que mai, emergeix la necessitat de treballar de manera coordinada per a aconseguir que les nostres ciutats siguen realment resilients, que puguen adaptar-se a circumstàncies extremes com la pandèmia a la qual ens enfrontem evitant, en la mesura que siga possible, que un virus puga determinar i controlar el futur del creixement, la conformació i el funcionament de les nostres ciutats”, asseguren.

Els representants municipals de la Xarxa Innpulso han compartit experiències i reflexions i han acordat fer arribar el manifest a totes les administracions de l’Estat, així com la seua difusió entre la societat. L’alcalde de Vila-real ha anunciat a més que convertirà el manifest en una proposta d’Alcaldia per a la seua aprovació en el Ple de l’Ajuntament.

En la videoconferència ha intervingut també la secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací