Benlloch tornarà a ser president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació en 2019

866

Està formada per 12 poblacions que, al seu torn, formen part de la xarxa Innpulso de municipis que han obtingut el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, revalida la presidència de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovvació. Després de ser elegit president al maig de 2017, el Ple de la xarxa de municipis valencians ha decidit en una recent reunió a Vila-real tornar a confiar en Benlloch per a ostentar la presidència de l’entitat per un any més, el termini màxim estipulat pels estatuts de l’ens. “En any i mig, hem treballat molt en posar en marxa els engranatges de la xarxa, en establir les bases que ens permeten, a partir d’ara, emprendre nous projectes per a afavorir el sistema de la innovació en el territori. Per això, vull agrair especialment que tornen a confiar en mi i en el treball que està fent Vila-real en matèria d’innovació per a seguir al capdavant de l’associació”, assenyala l’alcalde.

La Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació està formada per 12 poblacions que, al seu torn, formen part de la xarxa Innpulso de municipis que han obtingut el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació, atorgat pel Govern central. A més de Vila-real –únic municipi de la província de Castelló amb aquest reconeixement- formen part de la xarxa valenciana les poblacions d’Alcoi, Ontinyent, Almussafes, Alfàs del Pi, Gata de Gorgos, Salinas, Alzira, Gandia, Torrent, València i Villena.

“Des del primer moment, vam creure en la importància d’afavorir la unió entre les poblacions que apostem per un model socioeconòmic de base innovadora; per això, vam participar com a ciutat promotora en la creació d’aquesta xarxa. Que ara el Ple torne a confiar en Vila-real per a la presidència, després d’un primer període que ha sigut sobretot de posada en marxa, és un clar indicador que estem treballant en la bona direcció”, detalla l’alcalde. “En aquest temps”, agrega, “l’escenari ha canviat de manera substancial. La innovació ha entrat en l’agenda autonòmica de prioritats, de la mà de l’Agència Valenciana de la Innovació i del Consell de la Innovació, del qual formem part. Tenim molts reptes per davant, que hem d’assumir des de la cooperació entre municipis i de la mà d’un teixit productiu emprenedor que s’ha demostrat capaç de reinventar-se per a fer front a les noves realitats”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací