El president Puig anuncia mesures per a impulsar el taulell i la citricultura com a base de la riquesa

878

El representant del Consell confia a aconseguir enguany els vols que connecten Castelló amb Madrid

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui a Castelló, que abans de la celebració de Cevisama se signaran acords amb Ascer per a impulsar les mesures consensuades amb els empresaris per a reforçar el sector. El president s’ha referit també als mals moments de la Citricultura i a la necessitat que la Comunitat Valenciana faça una defensa unida. Quant a l’Aeroport, confia que enguany s’aconseguisquen els vols Madrid Castelló.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha reunit aquest migdia amb els periodistes de Castelló en la tradicional copa nadalenca per a celebrar les festes i l’estrena de l’any 2019.

Durant la seua compareixença, el president s’ha referit a les dades econòmiques de la Comunitat, on s’ha produït un important descens de l’Atur degut a les mesures de creació d’ocupació. I, en aquest sentit ha esmentat que la província de Castelló encapçala el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana.

Dos sectors han preocupat el president, que ha realitzat anuncis importants a Castelló.

Acord amb Ascer abans de Cevisama

Un d’ells, és el del sector ceràmic, el taulell, amb la patronal del qual, Ascer, es va reunir fa uns dies a València.

El president s’ha compromés a atendre les demandes de la Patronal, Ascer, i de la Mesa de la Ceràmica, que es traduiran en la signatura d’un nou acord abans de Cevisama.

Puig ha reconegut els nombrosos problemes als quals s’enfronta el sector: competitivitat enfront d’altres països productors que compten a més amb menors costos de producció; encariment de matèries primeres i pujada dels costos energètics.

El president s’ha compromés a recolzar les necessitats del sector i a millorar la formació.

La Comunitat tancarà files entorn de la citricultura

Ximo Puig també ha esmentat els durs moments que travessa el sector citrícola de la Comunitat Valenciana, agreujat per la mala collita d’enguany i per l’arribada d’importacions de productes els productors dels quals no estan obligats a complir els requisits que obliguen als citricultors valencians.

Sobre aquesta problemàtica, Puig ha esmentat la necessitat de tancar files perquè la Generalitat puga realitzar una anàlisi del sector, les seues varietats, els seus problemes però també les fortaleses que l’acompanyen. Una unitat d’esforç per a defensar dins i fóra la producció citrícola de Castelló.

Aeroport de Castelló

Pel que fa a l’aeroport de Castelló, el president de la Generalitat, ha manifestat que s’han realitzat reunions amb el Ministeri de Foment, i que personalment confia que els vols Madrid- Castelló puguen ser una realitat al llarg d’enguany.

No obstant això, ha esmentat també que existeixen problemes tècnics que s’hauran de solucionar.

El Penyagolosa, un símbol per a Castelló

En la seua intervenció a Castelló, el president es va mostrar orgullós de la gestió realitzada per a la copra de la major part del pic del Penyagolosa, que podrà convertir-se en un parc natural i fomentar la creació d’ocupació.

El Penyagolosa és un símbol per a la província, i especialment un símbol llaura la ciutat de Castelló. Mesures com les que es duran a terme en aquest punt de la província, va afirmar, són les que ajudaran a lluitar contra la despoblació.

En un altre ordre de coses, el president ha condemnat l’agressió patida per una jove a Borriana, el passat dia un, com també tots els episodis de violència de gènere. Puig ha tornat ha mostrar la necessitat de lloc per la igualtat i defensar a les dones contra la violència domèstica, i ha insistit sobre la importància de comptar amb polítiques adequades per a això.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací