Benlloch anuncia que Vila-real no tindrà inversions en 2020 després de demanar un préstec de 3,6 milions

675

Rafa Mezquita/Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real busca estabilitzar-se econòmicament en 2019 per a fer un pas enrere en 2020 i després dos més endavant en 2021. Així ho ha reconegut l’alcalde, José Benlloch, que també ha anunciat que el consistori ha demanat un préstec bancari de 3,1 milions d’euros que estan destinats al pagament al 95% de “sentències urbanístiques i empastres del PP”.

“Els jutges ens obliguen a pagar ja diverses resolucions i ens forcen a demanar un nou préstec per a fer front als pagaments que, d’altra forma, hauríem subscrit amb l’aprovació del nou pressupost municipal a l’octubre d’aquest any”, lamenta el primer edil, que també ha reconegut que l’Ajuntament “no està passant ara mateix per un bon moment econòmic”.

En concret, l’obligació de pagament a la que ha de fer front el consistori vila-realenc es refereix al paquet de resolucions del Jurat d’Expropiació per valor d’1.921.44 euros –quantitat corresponent a la valoració municipal dels expedients, a falta de resolució dels recursos presentats a la valoració judicial- i 1.130.940 euros més, que corresponen a la sentència ferma de la part de terrenys del col·legi José Soriano amb la qual no es va poder arribar a acord, després de la resolució contrària del Tribunal Constitucional al recurs de l’Ajuntament.

Per altra banda, el prèstec també incloura partides destinades a millorar el sistema de l’aire condicionat del Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner –72.000 euros–, i altres 45.000 euros per a una parcel·la de terrenys al costat del Botànic Calduch, els propietaris de la qual han acceptat cobrar la quantitat valorada pels tècnics municipals.

Un paquet amb moltes sentències

A aquest paquet de sentències se sumen altres expedients la data de pagament sense interessos dels quals expirarà a l’agost. Es tracta, en tots els casos, “d’actuacions realitzades en els anys de govern del Partit Popular, com la prolongació de l’avinguda de França o el jardí de Jaume I”, recorda Benlloch.

En el cas de la sentència ferma del José Soriano, que ascendeix a 1,1 milions d’euros més els interessos, s’obri una nova possibilitat que no s’havia plantejat fins ara: “En els terrenys del col·legi José Soriano, la sentència del Tribunal Constitucional dóna per bons totes les sentències judicials en aquest cas fins ara i, per tant, deixa clar que l’ocupació directa de sòl practicada pel Partit Popular, és il·legal”, incideix. Benlloch recorda que mai hem privat als propietaris de cobrar, però sempre intentem arribar a altres tipus d’acords, per defensar els interessos de Vila-real”.

Amb aquesta problemàtica econòmica, la intenció del govern municipal és no incloure cap inversió en els pressupostos de l’any que ve, donant així temps per a executar els 12 milions d’euros en obres en execució, per a reduir el deute municipal al 55-60% a final d’any i, d’aquesta manera, poder afrontar en 2020 nous projectes tractors com la futura pista d’atletisme i velòdrom.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací