Benicàssim viatjarà a la Belle Époque amb Les Vetlades de Villa Elisa

623

Els jardins del palauet municipal acolliran tres actuacions els dies 4, 5 i 6 de setembre que faran viatjar als assistents a la fi del segle XIX i principis del XX

Actualitat Diària

Els jardins del palauet municipal de Villa Elisa de Benicàssim es traslladaran durant tres dies a l’època de la Belle Époque amb motiu de la celebració de les Vetlades de Villa Elisa.

Com ha explicat la regidora de Turisme, Cristina Fernández, “davant l’actual crisi sanitària que estem vivint hem programat tres actuacions als jardins de Villa Elisa, amb totes les mesures de seguretat sanitària, i que permetran mantindre viu Benicàssim Belle Époque durant les dates en les quals estava prevista la novena edició”. Així, durant els dies 4, 5 i 6 de setembre, els jardins de Villa Elisa acolliran tres actuacions que faran viatjar als assistents a la fi del segle XIX i principis del XX, època d’esplendor de les emblemàtiques viles situades en el passeig Pilar Coloma de Benicàssim.

L’encarregada d’iniciar aquest viatge a l’època daurada de les Villes de Benicàssim serà Maribel Per amb Muy Per-sonal. L’espectacle programat per al divendres 4, en dues sessions a les 20 hores i a les 23 hores, arrancarà amb temes de sarsuela i s’anirà animant a poc a poc, però sempre amb interpretacions molt dramàtiques, de finals del XIX, i amb picades d’ullet a la societat de Benicàssim d’aquella època.

Por los ojos de Raquel Meller és el treball més important de Maribel Per, tant a nivell actoral com de reconeixement de crítica i públic i al llarg de tota la seua trajectòria ha demostrat la seua versatilitat en passar per teatre clàssic i contemporani, teatre per a bebés, teatre musical i infantil, òpera, sarsuela, cabaret, recitals de poesia i presentacions de llibres; i com a cantant ha fet recitals i concerts que ha produït ella mateixa. Els últims anys ha desenvolupat la seua faceta de directora i dramaturga, creant les seues pròpies obres.

El dissabte 5 de setembre a les 20 hores i a les 23 hores serà el torn de Clandestina 2.0, una festa prohibida de Cia. La Bernalina, un personatge creat per Cristina Bernal amb la intenció de revitalitzar el genere del cuplet. L’espectacle està ambientat a Espanya en 1928, cap al final de la dictadura del General Cosí de Rivera. El cuplet és el fil conductor d’aquesta peça, encara que també té clares influències de la revista musical i de la música popular espanyola de principis del segle XX.

Finalment, el diumenge 6 de setembre a les 20 hores està reservat per a la soprano castellonenca Sandra Ferró, acompanyada per Jaume Gimeno a l’arpa. L’espectacle Recordare Ensamble recupera la tradició del París 1900 de gaudir de la música a través de les melodies i poesies dels principals autors francesos del romanticisme, interactuant amb el públic participant, fent-li gaudir d’un recital diferent on la veu i l’arpa traslladarà als assistents a l’atmosfera de la Belle Époque.

Durant els tres dies d’actuacions tampoc faltarà el matrimoni Conde Naranjo (Cia Kinerama Produccions), els propietaris ficticis de Villa Elisa, els qui rebran al públic, els acompanyaran fins als seus seients i s’encarregaran de presentar els espectacles.

Cristina Fernández ha afegit que, a causa de l’aforament limitat i amb l’objectiu de controlar el mateix, s’obrirà inscripció prèvia els mateixos dies de les actuacions a partir de les 10.30 hores cridant a l’Oficina de Turisme (964300102).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací