Benicàssim finalitza la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals

1084

El ple del pròxim divendres 29 portarà a aprovació aquest pla juntament amb l’actualització del Pla Local de Cremes

 

Actualitat Diària

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicàssim ja ha finalitzat la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF) amb el qual el consistori té l’objectiu d’assentar, amb majors recursos i eines, les bases d’una prevenció d’incendis forestals. Una vegada finalitzada la redacció, l’aprovació del pla es portarà al ple ordinari d’aquest mes de novembre que se celebrarà divendres 29.

Com ha recordat el tècnic de Medi Ambient, Jesús Albuixec, el municipi de Benicàssim compta amb muntanyes o terrenys forestals en el seu terme municipal, per la qual cosa té l’obligació de disposar d’un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, conforme a l’article 55.3 de la Llei 3/1993, Forestal de la Comunitat Valenciana. L’edil responsable de l’àrea, Elena Llobell, ha comentat que “el pla se centra en el sòl forestal però també es contemplen possibles accions en zones on hi ha vegetació com pot ser el Quadre de Santiago així com en urbanitzacions de muntanya”. Llobell ha afegit que amb el nou pla “tindrem més seguretat a l’hora d’atallar qualsevol incendi”.

La redacció del mateix va ser encarregada a l’empresa especialitzada Medi XXI GSA i dins de les millores realitzades s’inclou l’actualització del Pla de Cremes en el terme municipal el qual regula els períodes de crema en el temps i l’espai, establint les normes bàsiques per a l’ús del foc com a eina de treballs i els processos administratius a seguir per a poder executar els treballs de crema de restes agrícoles.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací