Castelló acorda amb l’UJI la cessió del Paranimf per als assajos del projecte musical infantil L’Escola Canta

728

La banda municipal utilitza també l’estudi de gravació de la universitat per a l’enregistrament de la cantata

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I han arribat a un acord de cessió del Paranimf per al desenvolupament d’activitats de la nova edició del projecte de l’Escola Canta. El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha expressat que “tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició en un espai tan ben equipat com és el Paranimf de l’UJI”, a més, “volem agrair la col·laboració de la universitat en activitats relacionades amb l’educació i de l’anterior regidor, Enric Porcar, per la seua mediació en aquest acord”, ha afegit.

Així, en les instal·lacions del Paranimf, tant la Banda Municipal de Castelló com les escoles que participen en el programa podran accedir de manera lliure per a realitzar els assajos corresponents per a, finalment, portar a terme la gravació de la cantata d’aquesta edició. D’aquesta manera “tant els músics com els alumnes i mestres que participen en l’Escola Canta, podran gaudir d’un emplaçament immillorable per a realitzar els assajos necessaris per a fer d’aquesta edició, la més multitudinària fins ara” ha afirmat Mezquita .

El regidor i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, presentaran la pròxima setmana les peces musicals que compo sen la cantata d’aquesta edició del projecte de l’Escola Canta, que serà la més multitudinària de les realitzades fins ara . En 2018 , 72 centres educatius de 26 poblacions van participar en el projecte que va nàixer a la ciutat de Castelló en 2017 i que va suposar un precedent per a poder exportar el model a tot el territori.

Només a la ciutat 33 centres i més de 1.700 alumnes van participar en la segona edició del projecte musical, que va celebrar la cloenda a la plaza de bous el passat mes d’abril amb la participació del c or format per alumnat i professorat, la Banda Municipal de Música, el grup de música format per alumnat de l’acadèmia ‘Mondo Rítmic’ i el g rup de teatre del CEIP Lluis Revest, sota la direcció de Ximo Montañés.

En companyia d’aquest projecte, consistori i Conselleria d’Educació també impulsen “L’escola fa ràdio”, un projecte per impulsar l’ús oral i escrit del valencià entre l’alumnat en l’àmbit dels mitjans de comunicació a més de i familiaritzar l’alumnat amb les modalitats dels programes radiofònics. . El s program es resultant del treball conjunt d’alumna i professorat per Ràdio UJI i estarà disponible en format podcast.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací