Benicàssim facilita la integració dels ucraïnesos acollits en el municipi amb cursos d’espanyol

896

Actualitat Diària

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Benicàssim ha reforçat els cursos d’espanyol per a persones estrangeres que estan vivint a Benicàssim. “Amb l’objectiu posat a facilitar la integració de totes les persones, especialment les provinents d’Ucraïna, hem reforçat aquests cursos d’espanyol perquè puguen conéixer el nostre idioma, aprendre el vocabulari bàsic, familiaritzar-se amb ell i afavorir amb això la seua integració en la societat de Benicàssim”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, després de la visita realitzada al costat de la regidora d’Educació, Rosa M.ª Gil, a un dels grups que han iniciat aquesta setmana les classes.

L’alcaldessa ha volgut posar en valor “la important funció que amb aquests cursos realitza el Centre de Formació Per a Adults a nivell social, educatiu i integrador i que s’uneix a les accions empreses per l’Ajuntament de Benicàssim i en concret amb el poble ucraïnés”.

Els cursos iniciats aquesta setmana s’imparteixen de dilluns a dijous en el centre de la FPA així com en el Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià i aquesta setmana inicial de les classes compten amb al voltant de 60 alumnes repartits en quatre grups i reben cada setmana tres hores d’espanyol on aprenen vocabulari bàsic com l’alfabet, els números, dies de la setmana i expressions per a una conversa bàsica en el dia a dia. L’edil Rosa M.ª Gil ha incidit en “l’orgullosos que estem pel gran acolliment, solidaritat i compromís demostrat pel poble de Benicàssim amb el poble ucraïnés i aquests cursos són una de les accions dutes a terme per a facilitar la seua integració”. Gil ha afegit que “la intenció és prolongar aquests cursos fins al mes de juny amb possibilitat d’ampliació”.

Aquests cursos d’espanyol per a persones ucraïneses se sumen als d’espanyol per a estrangers que es realitzen dins de la programació anual del Centre Municipal FPA de Benicàssim, entre l’àmplia oferta formativa que ofereix el centre sobre diferents disciplines com a Graduat en Secundària, accés a la Universitat i Cicles Formatius de Grau Superior, valencià, francés, anglés i alemany, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací