Benicàssim comença a tramitar les ajudes econòmiques per donar suport al teixit empresarial

539

La quantia màxima de la subvenció per tots els conceptes serà de 4.000 euros per empresari

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Benicàssim tramitarà 285 sol·licituds a les ajudes impulsades pel consistori per a tractar de compensar la reducció d’ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control, facilitant liquiditat als autònoms i petites i mitjanes empreses de la localitat per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació.

Després de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, el consistori obri ara un termini de cinc dies per a esmena i aclariment de documentació. Després d’això, es procedirà a la valoració de les sol·licituds per part d’una comissió designada a aquest efecte.

Aquestes ajudes formen part de la línia ‘Benicàsim Dinamitza’ dins del projecte global ‘Reactiva Benicàssim’ que l’ajuntament ha impulsat per a mitigar al màxim els efectes socioeconòmics negatius que la pandèmia pel Covid-19 té sobre la societat de la localitat.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que des de l’inici de l’actual crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació del Covid-19, l’Ajuntament de Benicàssim ha estat des del primer dia al costat dels veïns i el teixit empresarial del municipi.

“Som l’administració més pròxima a tots ells i hem dut a terme mesures socials i econòmiques extraordinàries per a mitigar els efectes negatius que estan causant aquesta pandèmia”, ha matisat l’alcaldessa.

Fins al moment el Pla ‘Reactiva Benicàssim’ ja compta amb una injecció de 6 milions d’euros, dels quals 3 milions d’euros es destina a la línia d’ajudes dirigida al teixit empresarial del municipi i manteniment de llocs de treball.

La quantia màxima de la subvenció per tots els conceptes serà de 4.000 euros per empresari i l’abonament d’aquestes subvencions es realitzarà en dos pagaments, el primer d’un 70% anticipat i el segon d’un 30% després de la justificació de la subvenció.

El pla consta de cinc línies d’ajudes. La primera està dirigida a compensar els efectes ocasionats pel Covid-19 i s’ha establit 1.500 euros el màxim per als qui van haver de tancar l’establiment o no van poder iniciar la seua activitat; fins a un màxim de 1.000 euros per als qui van reduir la seua facturació en almenys el 75% en relació amb la mitjana efectuada l’any natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma, i fins a un màxim de 500 euros per als quals la facturació es va reduir almenys el 50%.

La segona línia es dirigeix a l’ocupabilitat i en aquest cas, per cadascun dels empleats que estigueren d’alta en el règim corresponent de la Seguretat Social a data 14 de març de 2020 i que continuen a la data de la publicació d’aquestes bases inclosos els que la seua hagueren vist afectats per un ERTE, les ajudes a atorgar van dels 200 als 50 euros per cada empleat a jornada completa, i en el cas de jornada parcial es reduirà l’import proporcionalment.

La línia tres fa referència a les despeses d’arrendament o hipoteca del local comercial durant l’estat d’alarma (del 14 de març al 21 de juny) i la quantia màxima a subvencionar s’ha fixat en 1.500 euros.

Pel que fa a les despeses de subministraments adscrits a l’activitat empresarial, inclosos en la línia quatre, l’ajuda serà de 100 a 300 euros. Finalment, la línia cinc engloba les despeses derivades de condicionar l’activitat a les noves exigències sanitàries i les ajudes poden aconseguir els 1.500 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací