Benicarló presenta un programa de Festes Patronals 2020 renovat i segur

901

El 23 d’agost s’iniciaran les festes amb la Serenata a Sant Bartumeu i finalitzaran el dia 30

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Benicarló i la Comissió de Festes han publicat el programa de les Festes Patronals 2020, una programació completament renovada que potencia la cultura i els artistes benicarlandos. També s’ha prioritza la seguretat, tant amb les habituals mesures socials i higièniques com amb altres factors d’organització, com ara la concentració horària d’espectacles, les sessions dobles de les representacions teatrals, els amplis horaris de les exposicions o la supressió d’actes amb concentracions massives de públic.

Destaca en aquest sentit la reinterpretació de la tradicional exhibició de fanalets de meló de moro, que enguany substituirà la cercavila per una representació de l’esperança amb la seua encesa a la plaça de la Constitució. Les famílies podran portar-hi els seus fanalets durant tot el dia de Sant Bartomeu.

També la quarta edició del Camden reflexionarà sobre la necessitat de ressorgir i reinventar-se, de fer entre tots un canvi cap a un món més amable i sostenible. En aquest context enguany s’intervindran façanes molt deteriorades a les places de Sant Joan i Sant Vicent i als carrers de Lluís Vives i Sant Sebastià.

A les tradicionals exposicions de bonsais o de productes del camp se sumaran enguany unes escultures efímeres realitzades per artistes fallers benicarlandos, fotografies i il·lustracions en memòria del confinament, diorames de Playmobil i una hemeroteca amb la història de les Festes Patronals. A més, el Mucbe, el Museu dels Mariners i la Casa Tradicional Benicarlanda obriran cada dia les seues portes.

Més d’una vintena de concerts ompliran la nostra ciutat amb música de tots els estils, des de la Serenata a Sant Bartomeu de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló fins als moderns conjunts locals com Town Folks, Bratwurst Secret o Palo Domado, passant per la música medieval de Mediterrània Consort, els Free Boleros, la Xaranga ‘Ls Desmadrats, la Jazz Collective, la música urbana de Kliz, Filippi i Jlow o la Slap Drum Orquestra de bateries. Hi destaca també la presència de grans músics benicarlandos com Lissy, Dani Tejedor, Leo Tejedor, Antonio Ruiz o Juan Cortés, a més de totes les formacions locals que actuaran diàriament als Jardins del Mucbe i al pati del col·legi La Salle. També ens visitaran Pep Gimeno Botifarra i un concert tribut a Mecano, mentre que la cloenda especial d’estes Festes estarà a càrrec de l’Orquestra Clàssica de Benicarló.

El teatre també estarà molt present cada dia, amb la participació de les companyies locals Teatro de Guardia, Diàbolus, Guirigall, Factoría Los Sánchez, Fenòmens o El show de Pelina, entre d’altres. Completen la programació els actes diaris de les Penyes, teatres infantils, activitats esportives, tallers i recorreguts didàctics, projeccions audiovisuals i un magazín televisiu que cada migdia repassarà els actes viscuts, avançarà la programació i entrevistarà als protagonistes.

Cinquanta dels actes del programa, degudament assenyalats, requeriran l’adquisició prèvia d’entrada al preu simbòlic d’1 €. La venda de localitats tindrà lloc al Mucbe a partir de dijous 13 d’agost, en horari d’obertura del museu.

«Ens hem adaptat constantment a les adversitats que s’han presentat, apostant com mai per la gent de Benicarló», defensa el regidor de Festes i Cultura, Pedro Manchón. «Estic molt content de la tasca feta per la Comissió de Festes. El temps lliure que regala aquest grup a la resta de la ciutadania té un gran valor que no sempre se sap veure, però que aquí queda. El programa que presentem és el millor reflex d’una tasca defensada de manera ferma i constant. Sense cap més interés que el de fer poble. Volem viure una setmana especial, amb responsabilitat. La Nit en Vetla va ser un exemple de civisme. Estem convençuts que passarà el mateix amb les Festes Patronals».

«A Anna Redó, reina de les Festes, i a tota la Cort d’Honor, el millor desig de part de l’Ajuntament i de la Comissió per als dies que s’apropen», anhela Manchón. «I també per endavant tot el reconeixement als cossos de seguretat per la tasca que hauran de fer, i a la Brigada de Serveis de l’Ajuntament per les facilitats donades». El president de la Comissió agraeix la participació de les Penyes i de la resta d’associacions, fins i tot la voluntat per formar part del programa d’aquelles entitats que no han pogut organitzar les seues activitats.

Ja està disponible la versió digital del programa dissenyat pels benicarlandos Sara Herrero i Cristian Arín. En pocs dies es podrà recollir al Mucbe o a la Tourist Info un exemplar físic per família censada, mentre que a partir de dimarts 18 d’agost se’n repartiran a tots els visitants i resta de veïns.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací