Benicarló aposta per la gastronomia com a eix fonamental de l’estratègia turística

437

Actualitat Diària

Abans de l’estiu de 2021, Benicarló comptarà amb un Pla Director de Turisme Gastronòmic que permetrà determinar les estratègies necessàries per a assolir un major dinamisme turístic i econòmic i generar una major activitat turística i gastronòmica. Així s’ha constatat avui en l’acte de presentació d’aquesta iniciativa de la Regidoria de Turisme que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i la tècnica responsable del producte de turisme gastronòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Carmen Ibáñez.

L’acte, al qual han acudit també representants del sector turístic, agrícola i de la restauració de Benicarló, ha servit per a explicar com i amb quins objectius s’elaborarà aquest Pla, que establirà les potencialitats existents i la definició de les accions que cal emprendre per tal de diversificar el producte turístic de Benicarló.

El Pla recollirà informació actualitzada de l’oferta i demanda turística, l’analitzarà i traçarà les línies estratègiques de posicionament del municipi adoptant sempre una perspectiva integral, sostenible, de consens entre els diferents actors econòmics i socials i oberta al futur, de manera que s’establisca una continuïtat i un seguiment que facen efectiva la seua aplicació.

El Pla també s’ha pensat com un instrument de participació social que busca la cooperació entre els diferents agents públics i privats i la participació ciutadana.

L’alcaldessa ha assegurat que «aquest Pla suposarà un impuls definitiu al nostre projecte turístic de ciutat, un exemple més d’aquest pas endavant que Benicarló està fent cap a la seua referenciació com a destinació turística». Xaro Miralles ha subratllat que el Pla «ens ajudarà a potenciar tots els nostres atractius turístics, no només els gastronòmics, sinó també els culturals, patrimonials i festius».

«Avui per avui —ha afegit l’alcaldessa— és més important que mai que les administracions estiguem al costat de les empreses que estan patint directament les conseqüències de la crisi sanitària».

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha destacat que «el projecte està pensat amb una finalitat principal: millorar l’oferta del turisme gastronòmic de Benicarló a través de la innovació i d’unes bones estratègies de promoció i comercialització». «I no oblidem —ha remarcat— que també serà una oportunitat per a dinamitzar, diversificar i desestacionalitzar el turisme i impulsar el desenvolupament econòmic local, ja que implica a sectors professionals molt diversos».

En acabar l’acte, la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha valorat «l’esforç que s’ha fet en els últims anys a Benicarló per a posicionar-se com a referent del turisme gastronòmic» i ha assegurat que «des de la Diputació donarem suport a totes aquelles iniciatives relacionades amb el turisme gastronòmic, i en concret a aquesta que s’ha presentat avui a Benicarló, que serà la primera ciutat de la província que tindrà el seu propi Pla Director de Turisme Gastronòmic».

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací