Benassal viurà la primera Fira d’Oficis inclusiva el 20 i 21 de juliol

696

Persones amb diversitat funcional formaran part de les diferents activitats organitzades i de les demostracions d’oficis tradicionals

Actualitat Diària

Benassal celebra el cap de setmana del 20 i 21 de juliol la seua tradicional Fira d’Oficis que enguany tindrà un caràcter especial. I és que des de l’Ajuntament juntament amb el grup de coordinació de la Fira i la col·laboració de l’Associació Ocio Libre Inclusivo s’ha organitzat una Fira inclusiva en la qual la igualtat predomine.

Així les coses, persones amb diversitat funcional formaran part de les diferents activitats organitzades i de les demostracions d’oficis tradicionals. Una mostra d’igualtat i treball conjunt que posarà en valor la importància de la diversitat i el respecte.

La Fira d’Oficis de Benassal recrea cada any el passat recent del municipi. Diferents tècniques agràries i ramaderes, l’extracció de llana o l’elaboració de plats amb productes típics són algunes de les activitats que podran gaudir veïns i visitants. Les activitats infantils i juvenils també tindran gran protagonisme amb jocs, gimcanes i moltes sorpreses.

Com cada any, tampoc faltaran les visites al centre històric del municipi i a les exposicions, com la d’Aigua de Benassal, motor econòmic de localitat a principis del segle passat.

Durant dos dies, Benassal tornarà al seu passat per a donar a conéixer als veïns i veïnes més joves, així com als visitants com era la vida fa menys de 100 anys. Algunes de les demostracions tenen un gran valor sentimental, ja que els veïns de major edat han dut a terme aqueixes tasques o treballs durant la seua joventut amb els seus pares o avis i, ara, els ensenyen a les noves generacions perquè perduren en el temps.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací