La plataforma cultural Nules-pèdia assoleix 30.000 visitants i ha superat les 72.000 consultes en menys d’un any

895

S’està treballant en un innovador cibermuseu pioner a nivell internacional que recull històries de vida del poble

Actualitat Diària

La Nules-pèdia compta al voltant de 30.000 visitants i ha superat les 72.000 consultes en menys d’un any, en concret des de que es van activar les estadístiques el passat mes de març de 2018. De fet, ara mateix és la plataforma cultural més visitada de la localitat amb entre 100 i 400 consultes diàries que poden superar els milers depenen de les temàtiques, així la màxima dada de consultes en un sol dia es va registrar l’1 de gener d’aquest any 2019 amb un total de 1.474.

Així doncs, la Nules-pèdia compta amb tres eixos principals com són el recull de memòria oral autobiogràfica, que és l’arxiu d’històries de vida de persones i institucions de la localitat; l’arxiu de documents, on es penja tota la informació de tipus acadèmic o popular que es va arreplegant; i el museu etnològic participatiu, que es construeix amb objectes i relats que inclouen la col·laboració dels centres educatius de Nules i altres col·lectius.

“Parlem  d’un arxiu digital que en poc de temps s’ha convertit en un referent de la memòria de Nules amb la recollida, difusió i la conservació de la cultura local. No obstant això, estem també treballant en la construcció d’un cibermuseu innovador, pioner entre les experiències internacionals en micromuseologia que recull històries de vida del poble”, explica el regidor de Participació Ciutadana, Jaume Segura.

En definitiva, aquest cibermuseu és un museu obert on tothom pot fer la seua aportació personal o col·lectiva en qualsevol moment i que té com a resultat un treball sobre memòria oral i patrimoni immaterial que a més pot ocupar-se d’objectes i documents, d’història i etnologia

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací