40.000 persones passen per la Fira Gastronòmica, creixen les queixes a penyes i els bous deixen dos ferits lleus a Vila-real

Les denúncies per conduir sota l'alcohol o drogues, sis, deu per orinar a la via pública; 17 per consum de drogues i 11 per alterar seguretat col·lectiva

859

Vila assegura que el consistori continuarà per a tindre una nova ordenança abans de les pròximes festes.  El balanç policial llança a més 8 denúncies per incomplir la norma de Convivència Ciutadana, 11 per venda ambulant i ha requisat 129 productes pirotècnics i 39 capdavanters làser prohibits; les denúncies administratives per conduir sota els efectes de l’alcohol o drogues han sigut 6 i s’han comptabilitzat 10 denúncies per orinar en la via pública; 17 per consum de drogues i 11 per alterar la seguretat col·lectiva. 

Vila-real Informació/S.N.

Vila-real va dir adéu ahir a les festes de la Mare de Déu de Gràcia i hui ha tingut lloc el tradicional balanç dels festejos per part d’Ajuntament, Junta de Festes i Policia Local. A grans trets han siugut unes festes multidudinàries i participatives, pel fet de coincidir el primer cap de setmana amb periode vacacionals i amb un gran nombre d’escenaris i activitats de ‘tardeo’, el que ha comportat el tall de nombrosos carrers i generat distorsions d’accés i tránsit. També s’han produït problemes de convivència ciutadana pel que fa al soroll i la brutícia i aquesta setmana ha servit per a consolidar l’elaboració col·lectiva d’allioli a la Plaça Major per a celebrar la declaració de la Nit de Xulla com a Festa d’Interés Turístic Provincial i també la recuperació d’un espai gastronòmic i d’oci amb la celebració de la Fira Gastronòmica a l’Avinguda la Murà i per la qual han passat més de 40.000 persones.

El regidor de Festes, Diego Vila, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, y el comissari principal de la Policia Local, José Ramón Nieto.  DINAR TERCERA EDAT 1

El regidor de Festes ha destacat l’elevada participació registrada durant els deu dies de festes, amb més de 260 actes, i ha posat com a exemple les 40.000 persones que han passat per la Fira Gastronòmica, una de les novetats d’aquestes festes, impulsada amb la col·laboració de la Comissió de Penyes. També ha assenyalat la gran afluència de públic als concerts de Fangoria, Los Secretos i Lone Star, així com al concurs de paelles, el concurs d’empedrats i la Nit de Penyes amb tombet de bou. Vila ha fet una valoració “molt positiva del treball de la Junta de Festes per a coordinar i preparar els prop de 300 actes de les festes”.

L’absència d’incidents greus en els actes taurins ha sigut un altre aspecte positiu destacat pel regidor qui, no obstant això, ha reconegut que “també hem de fer autocrítica i continuar denunciant la falta de civisme d’algunes persones en festes”. Vila ha reconegut que “a vegades en festes veiem imatges que no representen a la ciutat ni a la majoria de veïns i veïnes” i ha recordat que “l’equip de govern continuarà treballant en el si de la comissió especial per a la convivència entre penyes i veïns amb l’objectiu d’arribar a les pròximes festes de Sant Pasqual amb propostes i solucions”.

En aquest sentit, el comissari principal de la Policia Local ha detallat que durant els deu dies de festejos s’han comptabilitzat 63 queixes per molèsties de les penyes, enfront de les 46 de 2018. D’aquestes, 22 es van registrar el primer divendres de les festes “un dia en què hi havia moltes actuacions musicals, disco mòbils, en els casals i va haver-hi molta afluència de visitants d’altres poblacions”. En canvi, el segon divendres de festes només es van rebre 4 trucades per molèsties. Nieto ha subratllat que la majoria de les penyes “responen a la primera trucada d’atenció per part de la Policia”; a més ha incidit que en l’actualitat hi ha registrades 482 penyes, entre oficials i no oficials, i “no s’ha hagut d’interposar cap denúncia per no tindre inscrit el casal”, mentre que en 2018 es van realitzar 3 denúncies a penyes per no estar registrades.

El balanç policial llança a més 8 denúncies per incomplir l’Ordenança de Convivència Ciutadana (2 per embrutar la via pública i 6 per molèsties al veïnat); la Policia Local també ha interposat 11 denúncies per venda ambulant i ha requisat 129 productes pirotècnics i 39 capdavanters làser prohibits; les denúncies administratives per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues han sigut 6, enfront de les 11 del passat any. Així mateix, s’han comptabilitzat 10 denúncies per orinar en la via pública; 17 per consum de drogues i 11 per alterar la seguretat col·lectiva. La Policia Local només ha hagut d’actuar en una renyina i quant als delictes contra la seguretat viària s’han formalitzat 8 atestats. En l’apartat taurí, només hi ha hagut que lamentar 2 ferits, mentre que en 2018 van ser 5, encara que sí que hi ha hagut 3 denúncies a menors de 16 anys per accedir al recinte taurí.

Per part seua, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, també ha reconegut les dificultats que a vegades genera el gran dinamisme i activitat de les penyes, i que s’evidencia en xifres com els 80 escenaris que durant aquestes festes s’han repartit pels carrers de la ciutat. A més d’agrair el treball de Junta de Festes, Comissió de Penyes, i tots els departaments municipals implicats en l’organització de les festes, així com la implicació de la reina i dames, Colás ha destacat el bon acolliment d’actes com la trobada d’elaboració d’allioli, “que és un acte senzill però que té molt futur” i ha recalcat també l’èxit de la nova Fira Gastronòmica. També ha assegurat que caldrà cercar una solució al gran número d’escenaris que provoquen el tall de diversos carrers però no ha especificat quines mesures.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací