ATC i la Càtedra d’Innovació Ceràmica: ‘Economia circular i innovació en el sector ceràmic’

323

Les jornades començaran el proper cinc de juny en la seu de l’ATC

Actualitat Diària

El pròxim cinc de juny començarà en la seu de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) les Jornades d’Economia circular i innovació en el sector ceràmic que es desenvoluparan fins al 9 del mateix mes gràcies a la col·laboració amb la Càtedra d’Innovació Ceràmica ’Ciutat de Vila-real’ de la Universitat Jaume I, així com al suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Vila-real. 

La conferència inaugural serà oferida pel catedràtic de la Universitat Jaume I, Juan Bautista Carda, qui realitzarà una introducció a l’economia circular. Investigadors, professors i tècnics de gran experiència i reconegut prestigi desenvoluparan un intens programa de xarrades i ponències que abordaran molt diferents aspectes relacionats amb l’economia ceràmica i la seua aplicació a les empreses de la indústria ceràmica. Les jornades també inclouran una taula redona en la qual s’intentarà esbrinar si l’economia circular pot ajudar a solucionar la escases de matèries primeres.

Aquestes jornades estan dirigides a estudiants, tècnics i professionals interessats a adquirir i aprofundir coneixements en innovació i sostenibilitat, amb formació prèvia en química, enginyeria, tecnologies i especialitzacions. I l’objectiu d’aquesta iniciativa és “impulsar el coneixement d’un nou model econòmic que defensa un compromís per la producció de béns i/o serveis de manera sostenible, conservant el major temps possible el valor dels productes i reduint a quantitats mínimes les deixalles o residus generats”, explica el president de ATC, Juan José Montoro.

Les jornades es duran a terme de dilluns a dijous en horari de vesprada, de 15.30 a 19 hores; i totes les classes podran ser seguides tant de manera presencial com virtual.

“Els tècnics ceràmics no poden ni deuen estar aïllats en les seues plantes productores, han d’estar en contacte directe amb l’actualitat social i conéixer totes aquelles novetats que es produeixen tant a nivell tecnològic com social perquè només d’aquesta manera s’aconseguirà que les empreses siguen innovadores i competitives, i per això han de conéixer i controlar l’economia circular”, assegura Montoro, qui subratlla que aquestes jornades són una de les activitats que se celebren com a introducció a la pròxima edició del XVII Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic que se celebraran els dies 16 i 17 al novembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací