Artistes i il·lustradors valencians se sumen al ‘#CCCCenCasa’ i inviten a aguaitar a les finestres amb art

994

Actualitat Diària

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta una nova proposta en línia a què s’han sumat artistes, il·lustradors i dissenyadors valencians. Es tracta del projecte ‘Des de la meua finestra’, que busca despertar la creativitat entorn d’aquests espais a què Ramón Gómez de La Serna va definir com “els ulls de les cases”.

Hui les finestres cobren un sentit més especial que mai en la quotidianitat. A través d’aquestes ens relacionem amb l’exterior i ens ofereixen una imatge diferent en cada habitatge.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “la comunitat cultural s’està bolcant amb aquesta situació insòlita que ens ha tocat viure provocada per la COVID-19. Des del Centre del Carme treballem per a permetre que la cultura arribe a les llars a través d’un projecte en línia molt especial, el ‘#CCCCenCasa’, a què ara sumem noves col·laboracions des de l’àmbit del disseny i la il·lustració”.

Pérez Pont ha afegit que ‘Des de la meua finestra’ “és un homenatge a la manera de treballar de Carlos Pérez, buscant la interrelació de les arts, a través d’un projecte educatiu i integrador”.

Emmarcada dins del programa d’educació i mediació del Centre del Carme, ‘#CCCCHabitantEspais’, la proposta està inspirada en l’exposició ‘Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu’, que reuneix el centre valencià. Una mostra que obri una finestra a l’univers personal de Carlos Pérez, que connecta amb el públic al qual contagia el seu entusiasme davant de la vida. Ell va saber posar en valor la grandesa de diferents formats i expressions artístiques, fomentant l’entrada en els museus del disseny, la il·lustració o les arts escèniques.

El projecte ‘Des de la meua finestra’ convida el públic i especialment les famílies amb xiquets i xiquetes a transformar les seues finestres en espais temporals d’art, espais de llibertat creativa i expressiva, com els ‘Kunsthalle’ que tant van interessar a Carlos Pérez.

Al llarg d’aquests dies les xarxes socials del Centre del Carme presentaran els treballs de diferents creadors que s’han sumat a aquesta iniciativa. Així, es podrà gaudir de les enginyoses creacions de Juan Berrio, Paco Roca, Iván Solbes, Marta Colomer (Tutticonfetti), Lina Vila, Ortifus, Boke Bazán, Ibán Ramón i ESCIF, entre altres.

La intenció és que la ciutadania col·labore i compartisca en les xarxes les seues obres creant un gran ‘tutti frutti’ artístic, com anomenaven popularment les exposicions de Carlos Pérez.

Interactuar amb l’exterior, potenciar la imaginació, experimentar la finestra com a espai d’intervenció, descobrir l’encant de les accions temporals i gaudir de les possibilitats creatives de l’entorn domèstic són els objectius d’aquesta proposta didàctica.

Pensada per a motivar la participació de les i els més menuts, ‘Des de la meua finestra’ proposa generar interferències en la imatge que els arriba a través dels vidres, afegint el que els agradaria veure, eliminant el que no els agrada, modificant la visió i personalitzant aquesta imatge al seu gust mitjançant retoladors, temperes, aquarel·les, plastilina o fang.

La proposta didàctica ‘Des de la meua finestra’, igual que la resta d’activitats d’educació i mediació incloses en el programa ‘#CCCCHabitantEspais’, pot descarregar-se en el web del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana www.consorcimuseus.gva.es i es pot seguir la seua evolució a través de les xarxes en @centredelcarme.

Habitant espais

‘#CCCCHabitantEspais’ és el programa educatiu en línia del Centre del Carme que trasllada la mediació cultural a les llars fomentant el paper de la família com a transmissora de cultura. El programa proposa una reflexió sobre les formes d’habitar l’espai per a donar resposta a les necessitats de les xiquetes i xiquets. ‘#CCCCHabitantEspais’ consta de diverses propostes pensant en les llars com a espais de cultura, llocs on es crea, comparteix, transmet i cuida la cultura. El programa està coordinat pel col·lectiu Arquilecturas, seleccionat en la convocatòria ‘Tangent’ de mediació cultural del Consorci de Museus.

Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu

Situada a la sala que el Centre del Carme va batejar amb el seu nom, ‘Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu’ proposa un recorregut per la trajectòria vital i professional de Carlos Pérez (València, 1947-2013), pedagog, escriptor, museògraf i expert en les avantguardes artístiques del segle XX. A través de les seues col·leccions i treballs, l’exposició, comissariada per Francesc Pérez i Moragón i Rafael Ramírez Blanco, recupera la mirada aguda, crítica i divertida, la voracitat cultural i el gust per la vida que el caracteritzaven.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací