Marza: “Enviarem 10.000 tauletes tàctils amb connexió a Internet per a l’alumnat sense dispositius”

755

Actualitat Diària

Educació de la Generalitat disposarà de 10.000 tauletes tàctils amb connexió a Internet integrada per a ajudar l’alumnat que estiga tenint dificultats per a seguir l’aprenentatge a distància des de casa per no disposar al seu habitatge de cap dispositiu electrònic. Aquesta mesura s’emmarca en una adquisició global de dispositius per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, per a diferents àrees de la Generalitat.

Segons el conseller Marzà: “Els dispositius per a Educació seran propietat dels instituts com a dotació extraordinària i mentre dure aquesta situació les usaran els alumnes que no tenen dispositiu electrònic ni connexió a Internet a casa”, i ha afegit: “Les enviarem a casa de cada alumne directament i quan finalitze el confinament es tornaran als centres educatius”.

Seran les direccions dels centres educatius les que determinaran quins alumnes rebran aquest material de suport. Tindrà prioritat l’alumnat de 2n de Batxillerat i 2n dels cicles formatius d’FP, que són els que requereixen obtindre una titulació. Una vegada coberts aquests alumnes, si el centre té dispositius, es repartiran entre l’alumnat de l’ESO amb aquestes necessitats.

El nombre de tauletes tàctils que correspon a cada institut es determina en funció de les seues unitats educatives, a més d’un extra d’unitats per als centres l’índex socioeconòmic de l’alumnat dels quals siga més baix. Això implica que un institut habitual amb 4 unitats per nivell educatiu rebrà unes 16 tauletes tàctils amb connexió integrada, i si és de nivell socioeconòmic baix, en rebrà unes 25.

El conseller Vicent Marzà ha comentat que “amb aquesta nova mesura evitem que es genere una bretxa entre l’alumnat que té accés a les tecnologies des de casa i el que no. Sempre ha sigut i sempre serà la nostra prioritat assegurar la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat independentment de les seues circumstàncies socials i econòmiques. Per això ara més que mai cal atendre la població que es trobe en contextos més vulnerables i creiem que amb la provisió de tauletes tàctils assegurarem millor la formació a distància en els casos en què siga necessari”.

Les tauletes amb connexió a Internet s’adquiriran a les companyies Telefónica i Huawei.

A més la Conselleria enviarà també, a part, uns 1.700 ordinadors portàtils per als equips directius de tots els centres educatius públics, perquè puguen reforçar el seu treball a distància de coordinació amb el professorat dels seus centres educatius.

Cal recordar que Educació de la Generalitat està garantint la formació a distància de tot l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, FP i Batxillerat mitjançant el pla ‘MULAN’, que disposen de diverses eines informàtiques organitzades per nivells educatius.

A més, l’alumnat disposa també d’un seguiment i aprenentatge a distància mitjançant la comunicació telefònica amb els seus mestres i professorat, que els van marcant les pautes d’aprenentatge mitjançant els llibres de text de Xarxa Llibres i els continguts que els han elaborat.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací