Ivace inicia una ronda de contactes amb els clústers industrials per a visualitzar escenaris després de l’alarma sanitària

672

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través del Ivace, ha començat una ronda de contactes amb els clústers industrials de la Comunitat per a analitzar la situació dels diferents sectors i intentar avançar-se amb mesures a la situació de les empreses després del COVID-19.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assenyalat que “ara més que mai, cal començar a pensar en els possibles escenaris en els quals es trobaran les nostres pimes una vegada finalitzi aquesta crisi sanitària, que previsiblement donarà pas a una situació difícil per a elles, tant des de l’adaptació de productes i processos, cerca de nous nínxols de venda i mercats o de proveïdors”.

Des de la Conselleria d’Economia Sostenible s’ha informat que es començarà amb una acció pilot amb el clúster del tèxtil, en la qual col·laboraran l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), l’Institut Tecnològic Tèxtil (Aitex) i empreses del sector, que són “els qui coneixen de primera mà la situació del sector i les seves possibles necessitats tècniques i financeres”,segons el conseller.

“El que pretenem és escoltar als màxims representants del sector, conèixer les seves necessitats i perspectives de futur, testar les idees bàsiques amb els diferents sectors i si són compartides s’iniciarà la preparació i posada en marxa d’un pla d’acció per a tot el teixit industrial”, ha assenyalat Climent.

“D’aquesta manera – ha afegit- volem que el major número de possible de pimes industrials valencianes, i en el menor termini possible, preparin i apliquin plans de reestructuració i adaptació que els permeti enfrontar les conseqüències de la crisi de la millor manera”.

Per al conseller, “aquest objectiu global requereix dos objectius específics: que les empreses siguin capaces de conèixer perfectament la seva situació en aquest moment, definir les mesures que han de prendre, i que puguin obtenir el finançament necessari per a totes dues coses”.

Aquesta acció pilot s’emmarca dins de l’Observatori Regional de Finançament de la Innovació posat en marxa pel Ivace a l’abril de 2019, amb la participació dels agents que ofereixen instruments financers i d’inversió des de l’àmbit públic i privat i els qui demanden aquest tipus d’instruments que van des d’empreses consolidades fins a ‘start-ups’.

Versatilitat del sector tèxtil

Rafa Climent considera que el sector tèxtil, amb gran pes en la Comunitat, és “innovador i versàtil i històricament ha sabut adaptar-se als vaivens del mercat i l’ha demostrat en les últimes setmanes amb la seva col·laboració immediata per a fer front a la crisi sanitària amb la fabricació de màscares”.

De cara al futur escenari, des de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana consideren “importantíssim fomentar i mantenir les cadenes de producció a nivell valencià per a evitar així la dependència, tant de matèries primeres com de producte acabat procedent de tercers països, aconseguint fer front a curt termini a la demanda i evitar desproveïment”.

En aquesta mateixa línia, des de la patronal consideren que “la reestructuració comportarà l’automatització dels processos de producció, per a poder fabricar un producte competitiu, amb la consegüent necessitat d’inversió en maquinària i traçabilitat”.

Així mateix, aposten per la transferència de tecnologia i coneixement de les universitats i centres de recerca a les empreses, focalitzada en articles amb major valor afegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací