L’UJI aprova l’ajornament del rebut de matrícula d’abril per a un total de 5.200 alumnes de Grau i Màster

675

Actualitat Diària

El Consell de Direcció de la Universitat Jaume I ha aprovat l’ajornament del rebut de matrícula corresponent al mes d’abril per als 5.200 alumnes d’estudis de Grau i Màster que van optar per la modalitat de pagament en set terminis. La rectora de l’UJI, Eva Alcón, explica que, amb la suspensió de l’emissió d’aquest últim rebut, es pretén “ajudar a l’estudiantat i les seues famílies davant l’impacte econòmic que està tenint la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19”.

 Alcón subratlla que “com a universitat pública de Castelló hem de fer tot el possible per garantir que ningú renuncie a la seua formació per raons econòmiques i entenem que, en aquesta difícil situació que estem vivint, la millor decisió és ajornar aquest últim pagament”.

Segons l’acord del Consell de Direcció, no es passarà el cobrament del rebut d’abril a cap alumne que havia triat el fraccionament de la matrícula en set pagaments sense necessitat de presentar cap sol·licitud. Quan la situació de la Covid-19 se suavitze, es tornarà a emetre el pagament. Si les conseqüències de la Covid-19 impedeixen a les famílies fer front al pagament quan es torne a emetre el rebut, la Universitat estudiarà habilitar una convocatòria per a sol·licitar ajudes amb justificació documental.

Cal destacar que l’abonament fraccionat de la matrícula en set rebuts és la modalitat de pagament majoritària entre l’estudiantat de la Universitat Jaume I.

La rectora Eva Alcón reitera que “la Universitat Jaume I és sensible amb la situació que està generant aquesta pandèmia en l’àmbit laboral i en el teixit econòmic del nostre territori. Per tant, dins de les nostres possibilitats, contribuirem a mitigar eixe impacte amb mesures com l’ajornament de l’emissió del rebut d’abril”.

Per últim, Alcón recorda que “l’equitat en l’accés als estudis superiors és un principi bàsic de la nostra Universitat que ve recollit en el Pla d’Acció de Govern 2019-2020 com a millor garantia per a construir una societat amb més igualtat d’oportunitats”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací