Almassora trasllada als veïns de la zona marítima el projecte de millora de la seguretat viària

951

Valorada amb 40.000 euros, la proposta va rebre més de 1.500 vots en els pressupostos participatius

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora i la Policia Local ultimen els detalls del projecte per a millorar la seguretat viària en els camins Catalans i Om Blanc, el qual va rebre 1.567 suports durant la consulta oberta per als pressupostos participatius. Millora de la senyalització, mesures de reducció de velocitat i delimitació de l’espai per a bicicletes i vianants defineixen aquesta intervenció per a l’execució de la qual el consistori compta amb 40.000 euros i que ha rebut el vistiplau de les veïnes i veïns del districte marítim.

Així ho van transmetre representants d’aquestes entitats a l’edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, i a la regidora de Platges, Amaya Gómez, encarregats de presentar ahir el projecte als residents. L’objectiu fonamental és “disposar tota una seqüència lògica d’elements que afavorisquen una reducció generalitzada de la velocitat de circulació dels vehicles, necessària en una vies com aquestes en les quals el trànsit rodat coincideix vianants, ciclistes i els espais reservats per a l’estacionament”, tal com ha apuntat Beltrán.

Detalladament, les actuacions previstes en el Camí Catalans afectaran els 1.600 metres d’aquest vial, fins a connectar amb el passeig Marítim. En aquest tram els treballs se centraran en reforçar les marques de la calçada per al carril bici i per als vianants, així com la senyalització horitzontal; reposar els elements de separació d’aquest carril; marcar els dos laterals del carril de circulació de vehicles a motor i reemplaçar els senyals verticals deteriorats.

Destaca també la instal·lació de tres guals de la tipologia coneguda com a ‘coixí berlinés’, els quals ocuparan el centre de la calçada en el Camí Catalans, i la col·locació d’altres dos que se sumaran al ja existent en el Camí Om Blanc. Per a aquest vial també estan previstos treballs de repintat de la senyalització de límits de velocitat, passos de vianants, places d’aparcament i marques de la calçada al llarg de més de 1.400 metres.

Pel que respecta als radars pedagògics, la previsió del consistori passa per instal·lar un en cadascun d’aquestes dos vies d’accés a la platja, a més d’un altre en el passeig Marítim. Aquests aparells registren la velocitat dels vehicles i emeten avisos en verd o roig segons si circulen d’acord al màxim permés o ho excedeixen.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací