Almassora amplia en 60.000 euros el fons per a les ajudes d’emergència social

1306

La mesura agilitzarà la disposició de diners en cas de necessitat

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora, a través del departament de Serveis Socials ha incorporat una modificació en les bases que regulen la concessió de Prestacions Econòmiques Individualitzades que obri la porta a una ampliació de la partida econòmica de 60.000 euros. Gràcies a aquesta nova clàusula la tramitació se simplificarà i el consistori reduirà el termini per a disposar dels fons.

D’aquesta manera, Serveis Socials ha reservat 225.000 euros en el pressupost de 2018 per a ajudes d’emergència social, una quantitat que podrà elevar “fins a les 285.000 euros en cas de necessitat i sense haver de tramitar unes noves bases”, com ha confirmat la regidora de l’àrea, Diana Belliure. La xifra excedeix els 232.213,35 euros que Almassora va destinar en 2017 a aquesta finalitat, de manera que l’equip de govern assegura disposar de marge econòmic per a l’assistència social.

Tal com reflecteixen les bases de 2018, les ajudes es concedeixen amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les persones majors o en cas d’emergència social extraordinària. En el primer supòsit, Serveis Socials assisteix la ciutadania que, a causa de problemes motrius i sensorials, requereix realitzar una adaptació funcional de la llar, adquirir útils per a la vida diària o adequar un vehicle a motor per als desplaçaments.

En el segon dels supòsits, les prestacions que concedeix l’administració municipal estan orientades a cobrir necessitats urgents de persones en risc d’exclusió social. Aquestes situacions inclouen despeses imprescindibles per a l’ús de l’habitatge habitual o aspectes bàsics com l’alimentació o la compra de material escolar.

Cal destacar que les veïnes i veïns que reben aquestes ajudes han de comprometre’s a dur a terme accions que possibiliten la seua inserció social, com a formació, serveis comunitaris o treball per a combatre la desestructuració familiar. Així mateix, els beneficiaris hauran de cercar treball de manera activa.

La convocatòria per a optar a les  prestacions romandrà oberta fins al pròxim 31 d’octubre i les revisions de sol·licituds es realitzaran quinzenalment fins a aqueixa data.

Quant als criteris de concessió, la Comissió Municipal de Valoració, tindrà en compte el grau de limitació de la persona beneficiària, així com els ingressos bruts i el nombre de membres de la unitat familiar per a les prestacions al desenvolupament de la tercera edat.

Pel que fa a les ajudes d’emergència, a més d’aquests dos últims punts, la comissió haurà de valorar la situació laboral dels membres de la família i l’existència de factors socials diversos, com l’absència d’una xarxa social de suport o l’existència de persones amb discapacitat en la llar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací