Almassora aposta per les botelles de vidre amb el repartiment de 600 unitats entre els ciutadans

759

El consistori utilizarà cristall en actes protocol.laris, reunions i saló de plens

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora no tornarà a comprar aigua embotellada. La Regidoria de Medi Ambient ha editat 600 botelles de vidre que repartirà en els tallers infantils de Darremur Orgànic per a evitar l’ús de plàstic i promoure materials més sostenibles. L’obsequi que entregarà en les pròximes activitats que duga a terme en aquest espai ‘verd’ coincideix amb la renúncia a continuar comprant aigua embotellada per a les instal·lacions municipals.

En concret, el consistori adquirirà parament de vidre per a les reunions, actes protocol·laris i el propi saló de plens, de manera que des d’aquest mes cancel·le noves comandes d’aigua embotellada en envasos de plàstic. Les fonts d’ús intern repartides per les instal·lacions municipals com el propi ajuntament o la piscina serviran per a administrar l’aigua a la plantilla, regidors i visites.

A més, per a promoure l’ús de materials més sostenibles entre el públic infantil, els tallers mensuals que duu a terme el departament de Medi Ambient en l’espai Darremur Orgànic inclouran una botella de vidre com a obsequi. Tal com ha informat la regidora de l’àrea, María José Tormo, es tracta de pràctics recipients transparents que els participants rebran per a ús domèstic o en el col·legi. Cada botella porta un penjador i una funda verd serigrafiada amb el logotip de Darremur Orgànic i els del consistori.

La iniciativa se suma a l’anterior repartiment de 2.500 carmanyoles per a l’alumnat d’Infantil i Primària dels sis col·legis públics d’Almassora. El departament de Medi Ambient, a través de la campanya ‘Menys consum, més planeta’, va editar els estotjos per a reduir el consum de paper d’alumini. En lloc de promoure el tractament d’aquest tipus de residus, el consistori va apostar per un envàs reutilitzable per a evitar la contínua compra de paper, plàstic o alumini per a embolicar l’esmorzar.

Igual que ocorre amb les noves botelles de vidre, aquestes fongues tèrmiques amb cremallera porten incorporada una ansa perquè els xicotets puguen penjar-la de la motxilla o en els penja-robes de l’aula. Podran recollir la seua a partir de l’1 de febrer, quan arranca el primer taller de medi ambient en l’espai Darremur Orgànic, al carrer Lledoner. Cal recordar que aquest recinte i la seua programació educativa va valdre a la localitat el premi Ciutat Sostenible 2019, que va rebre l’alcaldessa a Madrid de mans del secretari d‘Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací