Almassora engega una campanya per a previndre les conductes adictives durant les festes de Santa Quitèria

729

L’ONG Controla Club repartirà un manual per a ‘controlar’ en els punts de reunió

Actualtiat Diària

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, ha presentat aquest matí la primera campanya ‘Si et passes t’ho perds’, que el consistori ha activat al costat de l’ONG Controla Club per a previndre addiccions durant la setmana de Santa Quitèria. Els voluntaris visitaran els casals aquest divendres i el Recinte Fester una setmana després amb una carpa informativa.

“No es tracta de prohibir, sinó que els joves prenguen les seues pròpies decisions tenint tota la informació”, ha assenyalat Juan Barcala, de Controla Club, que ha agraït a l’Associació de Penyes i Collas d’Almassora la seua disposició a participar en aquesta iniciativa pionera en la localitat. Els casals s’han compromés a penjar els cartells informatius que ressalten el missatge ‘Aprofita les coses bones de les festes’.

D’altra banda, l’ONG ha editat, en col·laboració amb l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana, un manual que ofereix consells per a conéixer els riscos de consumir alcohol o altres drogues, recomana menjar i descansar, no conduir sota els efectes d’aquestes substàncies, protegir-se en relacions sexuals o demanar i prestar ajuda en cas de necessitat.
“La campanya de sensibilització recorda que els locals no poden servir alcohol a menors i que sota aquests efectes cal veure els bous des dels barrots”, ha assenyalat Falcó, que ha desitjat “unes festes tranquil·les, controlant, per a gaudir de cada moment i no haver de lamentar-se el dia després”. L’edil ha apel·lat al sentit comú de joves i adults per a mantindre una actitud de civisme i responsabilitat des d’aquest divendres.

Muntatge de barreres

D’altra banda, aquest matí ha arrancat el muntatge dels cadafals en la plaça de la Picaora per a l’inici de la setmana taurina aquest dissabte. Les estructures hauran de retirar-se abans del dimarts 28, una vegada finalitzats els festejos taurins en la nit del dissabte. Totes les barreres han d’estar en bones condicions i complir el reglament perquè els corredors i participants en les exhibicions puguen protegir-se.

A més, l’alcaldessa ha remés una carta a les penyes per a recordar els horaris de festes. “Entre setmana deixarem descansar els veïns a partir de les 2.00 hores i les vespres de festiu i festius allargarem fins a les 4.00 del matí. Si ens hem quedat amb ganes de seguir de festa us convidem al Recinte Fester, un espai on divertir-se sense molestar”, assenyala Merche Galí en l’escrit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací