Almassora planifica la substitució de l’enllumenat del districte marítim per a fer-lo més eficient

601

La inversió de 100.000 euros serà finançada per fons Feder de la Unió Europea i el consistori al 50%

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora substituirà l’enllumenat de la platja per leds en 2021 amb un pressupost que superarà els 100.000 euros. La inversió serà finançada per fons Feder de la Unió Europea i el consistori al 50% i suposarà la finalització de les actuacions en matèria d’eficiència energètica contemplades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (Edusi).

Així ho ha acordat aquest matí el grup de seguiment dels fons Feder a l’Ajuntament d’Almassora, que ha analitzat les inversions executades en 2020 i la planificació per a la distribució de fons l’any vinent. El canvi en els equips lumínics del districte marítim suposarà la incorporació de leds i la substitució per equips electrònics de llum blanca en funció de les necessitats de la via.

Es tracta d’una de les inversions contemplades en l’estratègia municipal encaminades a l’estalvi energètic i al descens de la contaminació lumínica per l’eliminació dels llums de vapor de sodi d’alta pressió. D’aquesta manera, tot el districte marítim renunciarà a la llum groga i apostarà per equips sostenibles igual que les principals avingudes del nucli urbà, la Vila i els polígons industrials.

Almassora reunión FEDER

L’actuació se suma a la inversió executada enguany per valor de 118.610,25 euros al parc Manuel Pesudo i el seu entorn. Aquesta actuació que també ha finançat la Unió Europea al 50% permetrà estalviar 67.000 euros anuals i segueix la línia que l’Ajuntament d’Almassora va executar l’any passat en les principals avingudes. En aquell cas la inversió va ser de 172.896,9 euros amb la subvenció de Feder i el Pla 135 de la Diputació Provincial. Aleshores, l’empresa va renovar els equips per uns altres més eficients regulables i programables en: Sant Ferran, 9 d’Octubre, Sant Pau, José Ortiz, Santa Quitèria i Constitució i les avingudes Generalitat, Boqueres, Castelló i Grau.

Contracte de manteniment

La proposta s’uneix a la licitació del contracte de manteniment integral de l’enllumenat públic i instal·lacions elèctriques d’edificis municipals per 217.800 euros a l’any. La prestació del servei té com a fi principal assegurar la continuïtat de les instal·lacions, realitzar un manteniment preventiu d’aquestes, així com les reparacions, reposicions, reemplaçaments o modificacions necessàries. El nou contracte entrarà en vigor l’1 de novembre.
El contracte inclou, dins de les labors de manteniment, conservació i reposició de les instal·lacions d’enllumenat públic i dependències municipals, la reparació immediata de qualsevol avaria o desperfecte greu que puga posar en perill la seguretat de les persones en el termini màxim 30 minuts des de l’avís. Per a això disposarà d’un servei de guàrdia 24 hores els 365 dies de l’any.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací