Castelló incorpora als aturats i les rendes baixes com a possibles beneficiaris del Bo Activa’t

649

És vàlid en els autobusos urbans de Castelló, en el TRAM, l’autobús del Grau i en els desplaçaments en autobusos de Benicàssim, Almassora, Borriol i Vila-real

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló actualitza els requisits d’accés a la targeta personalitzada de transport públic per a aturats i persones amb rendes baixes, el Bo Activa’t, tant en la targeta Or com en la Plata, i reprèn el seu repartiment després d’aplicar uns ajustos en la documentació a presentar per a obtindre’l, prevalent a les persones que estan en cerca activa d’ocupació.

“Continuem apostant pel Bo Activa’t per a ajudar als qui més el necessiten, potenciar l’ús del transport públic i afavorint així la mobilitat sostenible”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Ara hem actualitzat els requisits d’accés a la targeta, posant l’accent en els qui estiguen en cerca activa d’ocupació i faça dos mesos com a mínim que no troben treball”, ha detallat el regidor.

L’Or es pot sol·licitar només per desocupació i va dirigit a persones en atur durant almenys dos mesos i en cerca activa de treball, sense prestació o amb una prestació inferior als 645 euros mensuals. El bo de transport costa en aquest cas 3 euros i té una duració de sis mesos.

El Plata consta de dues modalitats, per desocupació o per renda, i la targeta es pot aconseguir per 6 euros i una validesa de sis mesos. Per desocupació, poden optar les persones que estiguen inscrites en l’atur durant dos mesos com a mínim i en cerca activa de treball, i que cobren una prestació entre 645 i 1.000 euros mensuals. Per renda, aquest bo va dirigit a les persones que encara no estant desocupades tinguen una renda per davall del Salari Mínim Interprofessional o a les famílies que, en funció del nombre de membres de la unitat familiar, disposen de rendes baixes.

Aquestes targetes de transport personalitzades, que poden sol·licitar les persones empadronades a Castelló que complisquen els requisits, i que són emeses per l’Ajuntament, són vàlides en els autobusos urbans de Castelló, en el TRAM, l’autobús del Grau i en els desplaçaments urbans en els autobusos de Benicàssim, Almassora, Borriol i Vila-real.

La sol·licitud del Bo Activa’t, al costat de la documentació necessària en cada cas, i que bàsicament és la vida laboral, la renda o en el seu cas el certificat d’imputacions de l’IRPF, es pot presentar al Palau de la Festa i en totes les tinències d’alcaldia (Nord, Sud, Est, Oest i Grau), prèvia sol·licitud de cita prèvia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací