L’Ajuntament d’Almassora passa ‘satisfactòriament’ la primera auditoria Feder de la provincia

590

El Ministeri de Política Territorial dóna el vistiplau a la inspecció ‘in situ’

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha passat “satisfactòriament” la primera auditoria de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la província, tal com ha comunicat el Ministeri de Política Territorial en un informe oficial. Es tracta del vistiplau a la subvenció de les actuacions incloses en l’apartat ‘Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni cultural: construcció del Trinquet i adequació de la Casa de la Cultura’, ha avançat l’alcaldessa, Merche Galí, en roda de premsa. En total, el consistori reclama a la Unió Europea més de 600.000 euros per actuacions que superen els 1,2 milions d’euros.

El Govern assenyala “que les operacions verificades s’ajusten a l’inicialment aprovat”. En concret, l’auditor va realitzar una “verificació sobre el terreny d’operacions concretes” a partir d’un mètode de mostreig que garantisca la representativitat de les mateixes d’acord amb el seu grau d’avanç, de manera que quan finalitzen, totes les operacions hagen tingut, almenys, una visita sobre el terreny.

Tal com assenyala en el seu informe, aquestes verificacions administratives i sobre el terreny permeten comprovar i inspeccionar el desenvolupament de les accions subvencionades i l’elegibilitat de la despesa certificada. Per part seua, l’Ajuntament va facilitar, com li correspon, les actuacions de comprovació i de control financer dutes a terme durant totes les fases del procés i demà tornarà a reunir al comité EDUSI per a valorar les accions de 2019.
Com es tracta d’un mostreig, l’auditor va visitar les obres del trinquet i es va desplaçar fins a la biblioteca municipal per a certificar que les obres d’ampliació dutes a terme en el seu moment per a millorar la capacitat de la sala d’estudi i instal·lar xarxa wifi es corresponen amb la informació recollida en l’estratègia. Durant la seua visita a aquest edifici també va accedir al saló d’actes de la Casa de la Cultura, condicionat amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

“Ja vam dir al desembre que el treball realitzat des de l’Ajuntament havia causat bona impressió a l’auditor extern, que va ser molt escrupulós per a poder comprovar que havíem complit els requisits que ens marca Europa”, segons ha destacat la primera edil. El tècnic va revisar contractes i expedients per a cerciorar-se del compliment dels objectius marcats, va recollir les còpies necessàries per a certificar-los, així com justificants de pagaments i informes municipals que constaten el benefici que ha tingut per a la població l’execució d’aqueixos projectes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací