Almassora invertirà 1,2 milions per a ser ciutat intel·ligent amb la indústria 4.0 com a motor econòmic

v

1121

La localitat ho farà a través de la robòtica, l’automatització i l’administració electrònica i Merche Galí ha participat en la jornada Robotics&Logistics

Actualitat Diària 

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha traslladat hui la seua aposta per la indústria 4.0 com a motor econòmic de la legislatura. La primera edil ha assenyalat el compromís d’invertir 1,2 milions d’euros a convertir la ciutat en intel·ligent a través de la robòtica, l’automatització i l’administració electrònica. Així li ho ha comunicat al gerent de la firma Orbel, Jesús Ortiz, durant la celebració de la jornada Robotics&Logistics.

Galí, que ha assistit a la trobada al costat de la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha traslladat el “repte i el compromís de situar la indústria 4.0 al capdavant del teixit empresarial de la localitat”. “Tenim el finançament dels fons Feder de la Unió Europea en matèria de ‘smart city’ al 50% al costat de l’Ajuntament i tenim un potent grup d’empreses a l’avantguarda de la investigació que, fins ara, no han trobat en l’Administració l’aparador idoni per a la seua promoció i impuls”, ha assenyalat.

Per aquest motiu, la primera edil s’ha compromés a obrir una línia de treball amb el sector per a coordinar les necessitats d’empreses i l’Administració a l’hora de convertir Almassora en ciutat intel·ligent. En concret, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) contempla un objectiu valorat en 1.240.000 euros per a l’administració electrònica, l’accés de la població a les tecnologies de la informació i la comunicació i la plataforma de ‘smart cities’.

En aquest capítol està integrada la telegestión de l’enllumenat públic i la plataforma que aglutinarà els sensors. El departament d’Enginyeria de l’Ajuntament d’Almassora ja està treballant en el pla d’implantació. Una vegada tancat, l’adjudicació del projecte permetrà que els sensors que se situen en els nous equips led aprofiten la xarxa d’enllumenat per a generar dades com a temperatura, humitat o intensitat lumínica.

En aquesta línia, l’alcaldessa ha recordat que l’impacte de la subvenció procedent dels Feder ha de suposar un al·licient per al treball de les grans empreses que operen a Almassora i que generen llocs de treball entre el veïnat. No en va, entre aqueixes inversions previstes figuren aplicacions informàtiques, programari i plataformes de dades, entre altres, de les quals podria beneficiar-se el sector.

D’altra banda, la primera edil ha recordat el compromís de celebrar en l’últim trimestre de l’any l’I Fòrum d’Ocupació anunciada ahir després d’assumir la presidència del Consorci Gestor del Pacte Territorial de la Ceràmica. “Serà una altra eina més per a acostar a persones que busquen ocupació a empreses que necessiten personal”, segons ha valorat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací