L’Ajuntament d’Almassora busca el disseny per al nou col·legi Santa Quitèria

1434

A l’abril es formalitzarà l’adjudicació definitiva del Regina i el concurs d’Ambaixador

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha redactat el plec de condicions tècniques i administratives per a seleccionar el projecte de construcció del col·legi Santa Quitèria mitjançant un concurs d’idees. La fórmula es repetirà a l’abril amb el centre Ambaixador Beltrán, tots dos emmarcats en el pla Edificant que delega les competències a l’Ajuntament. En aquest mes tindrà lloc també per part de la Generalitat Valenciana l’adjudicació definitiva de les obres del col·legi Regina Violant, en adjudicació provisional en l’actualitat a l’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras, per a l’inici dels treballs al maig.

El concurs d’idees per al col·legi Santa Quitèria i l’Ambaixador Beltrán és la fórmula triada per l’equip de govern per a decidir el millor disseny redactat per signatures externes i així accelerar els terminis seguint les indicacions que van formalitzar en el seu moment els tècnics municipals. El valor estimat del contracte per a la redacció del col·legi Santa Quitèria ascendeix a 211.330,11 euros que finançarà la Generalitat Valenciana.

El termini per a la presentació d’ofertes serà de 35 dies naturals comptats des de la data d’enviament de l’anunci de licitació al Diari Oficial de la Unió Europea. Les proposicions, introduïdes en sobres, han d’entregar-se en l’oficina del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) de l’Ajuntament d’Almassora. Està prohibida la presentació d’ofertes per correu electrònic o la presentació de més d’una proposició per licitador.

El disseny del col·legi ha d’ajustar-se a una superfície del solar de 5.041,70 metres quadrats i un perfil escolar de tres unitats d’Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals distribuïts en dos torns. L’objecte del concurs és seleccionar la idea que servirà de base al projecte tècnic, bàsic i d’execució. El jurat, compost per un arquitecte municipal i dos independents designats per la Junta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló, fallarà un primer premi al guanyador i dues mencions honorífiques.

Els criteris de valoració del concurs seran els següents per ordre d’importància: valor arquitectònic, artístic i originalitat (fins a 65 punts), racionalitat i sostenibilitat per a la seua materialització (fins a 25 punts) i adequació de la proposta a l’entorn urbà circumdant (fins a 10 punts). Tots els dissenys hauran d’adequar-se al programa de necessitats de la Conselleria d’Educació. L’incompliment d’aquesta obligació comportarà l’exclusió del concurs.

El col·legi, que funciona en barracons des de la seua creació en 2010, es construirà al carrer Drets Humans, en els voltants de l’avinguda José Ortiz. L’administració valenciana va crear una aula mixta de tres i quatre anys en la legislatura passada que es va eliminar en el curs 2016/2017, quan el centre va recuperar les línies independents que mantindrà després de les obres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací