Alliberades 5 dones en una operació contra el tràfic d’humans amb finalitat sexual

509

Actualitat Diària

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional en la denominada operació “Carpats-Liberty-Luboca”, han detingut a set persones pertanyents a una organització criminal dedicada al tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. Durant l’operació 5 dones han estat alliberades d’exercir la prostitució contra la seva voluntat. Els agents han dut a terme deu entrada i registre -nou d’elles en la localitat de Casp (Saragossa) i una a Barcelona- i han alliberat cinc víctimes de l’organització.

La recerca va començar el mes de juny del 2019 després de prendre declaració a un testimoni protegit qui, en la seva declaració, va posar de manifest haver estat víctima d’una possible organització criminal dedicada al tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, tenint coneixement que hi havia més persones en la seva mateixa situació.

D’altra banda, a l’octubre de 2019, es va iniciar una recerca després de tenir coneixement d’una agressió a una jove de 18 anys, nacionalitat estrangera i embarassada, ocorreguda a Casp (Saragossa). Durant el trasllat de la víctima a l’hospital per a atendre-li de les lesions que presentava, es va comprovar que no portava documentació (ja que no estava en la seva poder), així com que no havia acudit a les revisions ginecològiques pel seu estat de gestació, malgrat haver estat citada per a això.

Després de la recerca realitzada es va determinar que la jove treballava en un club d’alternació situada en la localitat de Casp, sense estar assegurada com a treballadora en la Seguretat Social, i que gran part dels diners que guanyava era lliurat a la Madame, la qual seria l’encarregada de traslladar a la víctima des del lloc de treball al seu domicili perquè no tingués contacte amb els seus clients fora del local.
Mesos després i, després de diverses gestions, es va aconseguir identificar a diverses persones relacionades amb l’organització. Després d’analitzar la informació obtinguda es va poder comprovar que les víctimes eren captades al seu país d’origen per una persona resident a Espanya qui, amb la promesa d’una vida millor, les convencia per a venir al nostre país a exercir la prostitució.

Una vegada acceptada l’oferta, les dones eren obligades a dur a terme una cirurgia d’augment de sins i se’ls facilitava el bitllet d’avió i tot el necessari per a l’encreuament de fronteres. Tot això es realitza amb la col·laboració de dos familiars, residents al país d’origen, els qui s’encarregaven de traslladar-los al cirurgià i fer-los lliurament dels passatges d’avió, a més de donar-los les instruccions precises sobre el que han de manifestar en arribar a l’espai Schengen per a no tenir problemes en l’encreuament de fronteres.

Una vegada a Espanya, eren recollides per membres de l’organització i obligades a exercir la prostitució en diversos llocs de la geografia espanyola i a Alemanya, comunicant-los llavors que han adquirit un deute desorbitat amb ells -entre deu mil i dotze mil euros-, sent constantment amenaçades per ella i per la seva parella, un ciutadà alemany, amb realitzar-los algun mal a elles o a les seves famílies si no satisfeien aquestes quantitats. A més, a fi d’aconseguir de les víctimes una major rendibilitat cada cert temps els obliga a exercir en llocs diferents com Barcelona, Oviedo, Saragossa o Alemanya, imposant-se a més el sistema de multes a fi que el deute augmenti gradualment.

Entre els llocs en els quals eren obligades a exercir la prostitució es trobava un club de la localitat de Casp (Saragossa). Per a arribar al local, les víctimes eren recollides a Barcelona i traslladades en vehicle fins al lloc. L’organització comptava amb dues persones que exercien com a lloctinentes i tenien sota el seu control el club de prostitució, així com altres negocis mitjançant els quals es blanqueja els diners procedents de l’explotació sexual i en els quals treballen altres membres de l’organització investigada, com ara una pizzeria i un gimnàs, on també es trafica amb substàncies anabolitzants prohibides.

Registres en domicilis, un club d’alternació, pizzeria i gimnàs

Fruit de recerca, es van dur a terme un total de 10 registres, 9 d’ells en el terme municipal de Casp (Saragossa) i un a Barcelona, en domicilis dels sospitosos i locals que també eren regentats pels components de l’organització, com ara un club d’alternació, un gimnàs i una pizzeria, situats aquests últims a la ciutat de Casp.
En aquests registres van ser intervingudes, armes llargues, una arma curta amb la seva munició, multitud d’anabolitzants, cocaïna i utensilis per a la seva adulteració, més de 25.000 euros en efectiu, equips informàtics i documentació rellevant per a la recerca, que estan sent analitzades pels especialistes de tots dos cossos policials.
Captació de les víctimes

La manera de captar a les víctimes en la branca assentada a Casp era la coneguda com “LoverBoy”, consistent en què un home de l’organització assentat al país d’origen de les futures víctimes, s’encarregaria de “entabanar” a les dones fins a aconseguir que fossin les seves parelles sentimentals i convèncer-les posteriorment perquè viatgessin a Espanya prometent-los un lloc de treball en hostaleria.

Una vegada convençudes, aquesta persona els facilitava tot el necessari per a dur a terme el viatge al nostre país, on els estarien esperant altres membres de la xarxa per a traslladar-les fins a un domicili on se’ls comunicava el deute contret i l’activitat que havien de desenvolupar per a saldar-la, sent amenaçades amb danys personals si no ho feien.

Passat un temps l’encarregat de captar a les dones tornava a Espanya amb la comesa de controlar l’activitat que realitzaven i fins i tot arribant a agredir físicament a alguna d’elles, les agressions de la qual podrien haver-se camuflat com a episodis de violència de gènere en comunicar que l’agressió havia estat efectuada per la seva parella sentimental.
En un altre graó es trobarien els encarregats de gestionar els diners obtinguts en altres locals de l’organització per a blanquejar els diners obtinguts tant en la prostitució com en el tràfic de drogues i anabolitzants, la venda de les quals es realitzava en els propis locals.

Cal destacar que el capitost de la xarxa, assentat en el terme municipal de Casp, era l’encarregat de supervisar l’activitat d’aquesta organització. Una persona que guardava fortes mesures d’autoprotecció, tant portant armes com, amb personal a càrrec de la seva seguretat, mantenint un ferri control de tots els locals i dels seus treballadors.

L’operació continua oberta pel que ens es descarten noves detencions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací