Una representació institucional de Higueruela (Albacete) visita les instal·lacions de Facsa a Betxí

854

L’alcaldessa estudia aplicar noves solucions de filtrat i tractament d’aigua en la xarxa de la localitat manxega per a millorar la qualitat del subministrament

Actualitat Diària

L’alcaldessa de la localitat manxega de la Higueruela, Isabel Martínez Arnedo, ha visitat les instal·lacions de potabilització d’aigua que FACSA gestiona en la localitat de Betxí. Una visita en la qual ha estat acompanyada pel regidor responsable d’aquest servei a l’ajuntament de la localitat Salva Rius, a més de representants de la companyia de Grupo Gimeno.

L’alcaldessa s’ha interessat de manera especial per les últimes solucions de filtrat i tractament d’aigua que FACSA aplica en aquestes dependències per a millorar la qualitat del subministrament. En aqueix sentit la companyia, a través de SITRA, ha estudiat la implantació de diverses tecnologies en la xarxa de la localitat manxega per a millorar la qualitat del subministrament d’aigua.

En el cas de Betxí, les instal·lacions de potabilització proveeixen a una població de més de 5.600 habitants. Per a això, es realitza un filtrat especial de l’aigua que es capta a través del pou municipal. Un procés que és capaç d’eliminar per complet els elements químics i orgànics presents en l’aigua natural de la captació, segons han indicat des de l’ajuntament de la localitat.

Per la seua part des de FACSA han explicat que el percentatge de tractament d’aquestes instal·lacions aconsegueix el 95% de l’aigua bruta captada, la qual cosa ratifica l’eficiència del seu funcionament. Un elevat percentatge d’eficàcia en el tractament que redueix a més de manera considerable el consum energètic, la qual cosa al seu torn es tradueix en un menor impacte ambiental.

Aquestes solucions podrien ser extrapolables a les instal·lacions de la localitat *albaceteña, on l’ajuntament ha començat a remenar solucions per a reduir els elevats nivells de nitrats detectats en la xarxa local de proveïment a principis d’aquest mes.

Solucions que abasten des de la construcció i instal·lació d’una planta desnitrificadora a la implementació d’una altra sèrie de mesures correctores i de filtrat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací