Alcalà repara els danys provocats per pluges al barranc d’Estopet després de l’autorització de la CHX

958

El Carnaval ja té reines, Patricia Llorens i Nora Palatsí i se celebrarà de l’1 al 3 de març i el d’Alcossebre la setmana següent

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja ha començat l’actuació en dos encreuaments del barranc Estopet, al camí La Jorba i camí Campament, que havien resultat pràcticament destrossats, per efectes de les pluges del passat mes d’octubre. Des de l’Ajuntament, en les passades setmanes, s’havia reiterat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que era urgent rebre l’autorització per poder actuar, ja que la zona va quedar impracticable per al pas i es tracta de dos camins molt transitats que donen accés a la zona costanera de Capicorb. Després haver-ho requerit a través de diferents organismes i denunciar públicament aquesta situació, finalment la Confederació ha atorgat les autoritzacions i l’Ajuntament ha pogut començar l’actuació. “La intenció de l’Ajuntament era poder realitzar les obres el més prompte possible i per això vam disposar els mitjans econòmics i tècnics necessaris per a poder realitzar-les, ja que són zones de pas habitual”, ha recordat el regidor d’Urbanisme, José Colom.

Les obres, que han començat aquesta setmana, tenen un cost de 42.967 euros. En el tram del camí La Jorba, les pluges havien arrossegat paviment i materials deixant buit i sense base el ferm, el que suposava un greu risc per al pas de vehicles, en cas que es fes cas omís als senyals que alertaven del perill . En aquest punt, els treballs estan consistint en aixecar i excavar la zona, reconstruir el mur de formigó armat que sosté el camí, omplir i compactar i executar el ferm.

A la zona del camí Campament, una part de la calçada havia quedat sense asfalt i coberta de grava, pedres i sots, provocant desnivells en el tram, dificultant la circulant i desestabilitzant el ferm. S’està aixecant la zona afectada i es construirà un nou mur d’escullera i es formigonarà.

En total, s’està actuant sobre una superfície de 125 metres quadrats i s’espera que l’obra estiga finalitzada en dos setmanes.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha acollit avui el sorteig per conèixer qui ostentarà el càrrec de rei o reina del Carnaval 2019. Entre totes les candidatures presentades, les quals resultat agraciades han estat la de Patricia Llorens, de la Colla “Som els que estem”, i Nora Palatsí, com a reina infantil. Es dóna la circumstància que totes dues són mare i filla. El Carnaval d’Alcalà se celebrarà els 1, 2 i 3 de març i en Alcossebre tindrà lloc la setmana següent, els dies 8, 9 i 10 de març.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací