Alcalà-Alcossebre sol·licita que es restablisca al 100% la freqüència de trens a Castelló

612

La declaració institucional també al•ludeix a l’eliminació de la línia d’AVE entre Castelló i Madrid que “suposa un important problema per al sector turístic”

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat una declaració institucional en la qual sol•licita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es restablisca el 100% de les freqüències de les línies de Mitjana distància entre Vinaròs i Castelló. Dins del context de la pandèmia de COVID-19, el Govern d’Espanya ha suprimit 8 de les 12 freqüències que unien Castelló amb la comarca del Baix Maestrat, la qual cosa suposa “un evident retrocès” i deixar a molts veïns i veïnes de la localitat sense opció de desplaçar-se a Castelló o a altres municipis per motius laborals, d’estudi o per gestions mèdiques i administratives. El text de la declaració recorda que “després de molts anys de reivindicacions amb un destacat protagonisme dels municipis i de la ciutadania de la comarca, finalment es va aconseguir que el Baix Maestrat estigués ben comunicat per tren amb Castelló, comptant amb freqüències suficients per a assegurar la utilitat i aprofitament de la línia”.

La corporació municipal sol•licita al Govern central dotar amb partides pressupostàries suficients per a recuperar les inversions en transport públic i que realitze una reducció general en els preus dels títols de transport actuals –que l’abonament de 10 viatges tinga una vigència anual i no mensual i que s’oferisquen modalitats de bitllets destinats a estudiants i treballadors. També se sol•licita que es creï el nucli de Rodalia de Castelló, possibilitant l’arribada de Rodalia a Alcalà de Xivert.

La declaració institucional també al•ludeix a l’eliminació de la línia d’AVE entre Castelló i Madrid que “suposa un important problema per al sector turístic de la província i, en concret del nostre municipi, ja que travessem un moment en què el turista nacional és fonamental per a la recuperació del sector” pel que es demana al Ministeri que “es reactive de manera immediata”.

Dins de les accions per a millorar el transport públic, l’Ajuntament es compromet a ampliar la freqüència de la línia d’autobusos Alcalà-Les Fonts-Alcossebre-Capicorb per a atendre les demandes que utilitzen aquest transport per a anar a treballar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací