Les festes del Roser d’Almassora queden suspeses a causa de la crisi sanitària de la Covid-19

654

La reina i les seues dames accediran al tron en 2021, segons l’acord aconseguit davant la cancel·lació de Santa Quitèria

Actualitat Diària

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Almassora ha decidit suspendre les festes del Roser degut a la pandèmia de la Covid-19, tal com ha comunicat l’alcaldessa, Merche Galí, als representants dels grups polítics en junta de portaveus aquest migdia. Les autoritats sanitàries desaconsellen la celebració d’actes multitudinaris i obliguen a respectar la distància de seguretat, per la qual cosa el consistori ha confirmat la suspensió dels festejos previstos del divendres 2 al diumenge 11 d’octubre.

Després de diverses reunions entre la regidora de l’àrea de Festes, Isladis Falcó, components de la Junta Local de Festes d’Almassora (JLF), l’equip de govern de l’Ajuntament i tècnics del consistori, la decisió és unànime. Les circumstàncies derivades de la Covid-19 obliguen a suspendre els festejos en honor a la Mare de Déu del Roser. Aquesta mesura se suma a la cancel·lació de la setmana gran de Santa Quitèria i les festes en honor a la Verge de Fàtima. La reina, María Gonell Esteve, i les seues dames accediran al tron en 2021, segons l’acord aconseguit davant la cancel·lació de Santa Quitèria.

D’aquesta manera, l’equip de govern ha agraït a la reina, dames i les seues respectives famílies la responsabilitat i comprensió mostrades durant tot l’any davant aquesta decisió inèdita a Almassora. Les joves Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote formaran la cort d’honor que acompanyarà a María Gonell Esteve al llarg de tot l’exercici de 2021. La JLF va acordar amb totes elles al maig ajornar un any el seu càrrec degut a l’alerta sanitària i així iniciar regnat l’any vinent.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha declarat que “la situació provocada pel coronavirus ens obliga a ser molt prudents i responsables, per això, hem decidit suspendre també els festejos en honor a la Mare de Déu del Roser; encara així, ja estem treballant en la preparació dels festejos de 2021 amb la mateixa il·lusió o més que tots els anys”.

A més, cal recordar que des que la Covid-19 va obligar a la declaració de l’estat d’alarma a Espanya, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Almassora ha destinat fons derivats de la partida de Festes per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Tant en prestacions a Serveis Socials per a ajudar als més afectats, com la desinfecció de carrers del municipi, les beques de menjador escolar o la inversió en petites i mitjanes empreses de la localitat per a les reformes en edificis públics, l’objectiu passa per traslladar aqueixos recursos a la recuperació econòmica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací