L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre portarà a ple un paquet de mesures econòmiques per a veïns i empreses perjudicats pel COVID19

958

S’augmentaran partides d’ajudes d’Emergència Social, Contractació Empresarial i campanyes de dinamització comercial i turística i es crearan noves ajudes directes a establiments locals

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ultima la tramitació necessària per a la celebració en les pròximes setmanes d’un ple telemàtic en el qual poder donar llum verda a un paquet de mesures econòmiques per a ajudar a veïns i empreses locals que s’han vist perjudicats per la crisi provocada per la COVID19.

Dins d’aquestes mesures es contempla l’ampliació de partides ja existents i de les quals s’ha fet ús, en les primeres setmanes de la pandèmia, per a atendre les necessitats de ciutadans en especial situació de vulnerabilitat com a Ajudes d’Emergència Social i Banc d’Aliments. També s’augmentarà la partida destinada a la Contractació Empresarial, per a promoure la creació de nous llocs de treball i es dotarà de major quantia a les ajudes ja existents de rehabilitació de façanes i teulades i millora d’accessibilitat en habitatges (canvi de banyera a dutxa) perquè més veïns i veïnes puguen acollir-se i més empreses locals es vegen beneficiades. Una altra partida que s’incrementarà serà la destinada a campanyes de comerç local, per a promoure la compra en els establiments de la localitat.

D’altra banda, mitjançant crèdit extraordinari, es crearan noves partides específiques motivades per la COVID19 com una nova ordenança per a revitalitzar activitats econòmiques locals que, a causa de les normes del confinament, no han pogut obrir els seus negocis o, en cas d’haver pogut continuar amb l’activitat, l’han vista reduïda per culpa de la pandèmia. La redacció d’aquesta nova ordenança es troba en període d’audiència pública en el Portal de Transparència Municipal, per la qual cosa els ciutadans poden realitzar les seues aportacions. Altres noves partides es destinaran a una campanya de promoció turística i a compres i despeses extraordinàries als quals ha hagut de fer front l’Ajuntament, arran de la COVID19, com la compra de material de protecció.

“Hem fet un intens treball en les últimes setmanes analitzant el pressupost municipal, per a aprofitar partides d’ajudes ja existents per a beneficiar a més ciutadans i crear noves ajudes directes per a activitats econòmiques que s’han vist molt perjudicats per aquesta pandèmia”, ha explicat l’Alcalde Francisco Juan que ha insistit que “de manera paral·lela, a la tramitació de tots aquests expedients perquè puguen portar-se a ple, es treballa per part dels tècnics per a habilitar una plataforma que permeta la celebració dels plens de manera telemàtica, amb totes les garanties legals”.

Dins de les mesures adoptades per a pal·liar els efectes econòmics negatius de la COVID-19, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre també ha fixat la suspensió del pagament per ocupació de via pública per a tot el 2020, el pagament a proveïdors per un temps inferior a un mes i l’ajornament en el pagament d’impostos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací