Al volant d’un Seat León sense sortir de casa

658

Actualitat Diària

La realitat virtual està cada dia més present en el món de l’automòbil. Els dissenyadors poden conduir els futurs cotxes molt abans que comencin a fabricar-se i fins i tot definir les seves línies interiors abans fins i tot de construir un prototip. Aprofitant aquesta tecnologia, ens posem al volant d’un Lleó per a descobrir el seu interior i conduir pels carrers de Barcelona, sense necessitat de sortir de casa.

En el centre del disseny. “En entrar en el nou León una sensació embolica al conductor i resta d’ocupants, la d’estar en el centre de l’habitacle”, afirma David Jofré, dissenyador d’interiors de SEAT. Aquest era un dels principals objectius de l’equip de disseny. En el nou León, tot està enfocat a produir un efecte acollidor cap als ocupants. “Hem introduït nous ingredients de disseny en el tauler i les portes per a crear un efecte envolupant. Es tracta d’una sensació que creguin les motllures decoratives que envolten el quadre de comandament i continuen al llarg de les portes davanteres”, explica Jofré.

Com un guant. Tots els elements han estat dissenyats amb precisió ergonòmica perquè l’espai interior sigui més còmode. “En els seients, les espatlles altes i la màxima amplària possible en la zona superior ofereixen més confort i protecció, alhora que remarquen el caràcter esportiu.”, assegura el dissenyador.

Superfícies suaus i una gran àrea de contacte amb l’ocupant, que ho fan adaptar-se com un guant, oferint sensació de seguretat. En els seients posteriors també s’ha incrementat l’habitabilitat gràcies a l’augment de 50 mil·límetres de batalla del nou León, que han repercutit diréctamente en aquest espai. “Pot semblar que 50 mil·límetres no és tant, però és la diferència entre que els genolls toquin amb els seients davanters al fet que no ho facin. És molt d’espai si parlem de confort i va ser un dels principals reptes que ens vam proposar”, destaca Jaume Sala, Cap de Disseny Interior de SEAT.

Il·luminació envolupant. Si en l’exterior els fars Full LED i la llum coast-to-coast han marcat una evolució en el disseny del nou León, en el seu interior la il·luminació també és clau en aquesta transformació. La llum embolica tot el quadre de comandament i continua per les portes, augmentant així l’efecte envolupant. A més, no és únicament decorativa. “També presenta una sèrie de funcions destacades, com a indicadors de presència de motocicletes que s’aproximen per la part posterior”, comenta David Jofré.

La revolució digital. Com a protagonista principal de l’interior, la pantalla central de info-entreteniment. 10” amb sistema de Control Gestual que facilita la interacció de l’usuari. “La posició elevada de la pantalla en el conjunt de l’interior afavoreix l’experiència del conductor de tenir el control del cotxe a l’abast de la seva mà, ja sigui interactuant amb multimèdia, controlant el clima o els assistents de la conducció”, afirma Sala. Una altra dels avantatges de la pantalla flotant és que s’ha baixat el tauler, per la qual cosa s’incrementa la visibilitat.

A més, és la primera vegada que es crea tota la interfície de disseny en el nou laboratori digital de SEAT. “Els departaments de disseny i digital hem treballat com un des del principi per a treure el millor de cada món. L’objectiu era oferir una experiència plenament digital reduint al màxim els botons físics, que amb una només mirada poguessis accedir a tots els continguts”, assegura Jofré. Per a Jaume “ha estat una revolució completa en els nostres camps, digital i interior, i hem aconseguit plasmar-ho en una mica d’una gran bellesa, i això és un orgull”.

Tots els elements han estat dissenyats amb precisió ergonòmica perquè l’espai interior sigui més còmode

Ecosistema 360è. “Totes les zones de la consola són fàcilment accessibles i visibles a fi d’oferir la màxima funcionalitat. S’han maximitzat els espais dedicats per a diferents tipus d’objectes cuotidianos, sense perdre l’essència del disseny net de l’entorn”, afirma Sala. En definitiva, un interior dissenyat per a millorar l’experiència que va més enllà de la conducció del vehicle

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací