Agricultura resol el pagament de 3,6 milions d’euros en ajudes a explotacions ramaderes

645

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha resolt el pagament de 3,9 milions d’euros en ajudes a explotacions del sector primari per a pal·liar les pèrdues ocasionades per l’impacte de la COVID-19.

Les ajudes al sector ramader aconsegueixen els 3,6 milions d’euros mentre que 330.000 euros han anat destinats a explotacions agrícoles dedicades al sector planterista i de planta ornamental.

En matèria ramadera, la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha resolt de manera favorable 661 sol·licituds, de les quals un centenar correspon al sector cunícola (cria de conills), per a atenuar el perjudici que el tancament i limitacions de la restauració, i per consegüent sobre el canal Horeca, ha suposat per a les explotacions ramaderes.
El balanç llança l’execució del 82,3% de l’import total de la línia pressupostària consignada per a les persones ramaderes d’oví, boví, caprí, èquids i gallines ponedores, que ascendia a 4 milions d’euros amb fons propis de l’administració autonòmica.

Una subvenció que es va ampliar al novembre al sector de la cria de conills amb 300.000 euros addicionals, resolent en aquest cas la concessió del 91,8% de la quantia.

El primer paquet d’ajudes contemplava una partida per al sector planterista i de planta ornamental, un dels més colpejats per la crisi davant la cancel·lació de tota mena de celebracions i festes populars. En aquest cas, s’han resolt favorables un total de 76 expedients per un import de 331.586 euros.

La consellera Mireia Mollà ha avançat que tots els expedients estan resolts i la documentació s’ha remès al Servei de Gestió Econòmica i Pressupostària per a procedir als pagaments corresponents.

Mollà ha valorat el treball de la Direcció General per a tramitar el conjunt dels expedienti dins de l’any 2020, amb la finalitat que els 766 beneficiar-vos comencin el 2021 amb aquest cobrament necessari per a la viabilitat de les explotacions, tant ramaderes com agrícoles.

Protecció i defensa dels animals

Finalment, s’han presentat 11 expedients a la convocatòria per a les associacions i entitats sense ànim de lucre de protecció i defensa dels animals afectats per la COVID-19.

Tota les sol·licituds presentades s’han resolt de manera favorable i han rebut un total de 25.300 euros per a mantenir la seva labor de recollida, manteniment i protecció d’animals per a albergar-los en les seves instal·lacions fins a la seva devolució a la persones responsables de la seva cura o en el seu cas la gestió de les adopcions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací